Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Uppdatering av våren.

Lörd. 18 mars 2017

Både igår och idag var jag ute på eftermiddagen  och fixade  i trädgården. Underbart!

Gammal ljung, mossa  och tallris i krukorna…… good -bye och In med  färg fast bara så där måttligt avancerat. Vissa gamla perenner och vintergröna får vara kvar.

Igår var det spidda skurar och blåst, spelar ingen roll…. man vill bara ut

och idag solsken och bina hade full fart

jag har plockat in lite småblommor, men inga starkt doftande

en del var faktiskt från köpta vårplantor för så här långt har inte narcisserna kommit ute.

en utslagen stjärnmagnolia har jag också köpt nu. Jag har visserligen det förut, men den gamla har ingen fin form. Denna står nu i kruka framför ett fönster så jag ser den.

Har plockat ihop små frösådda penséplantor jag hittat här och var och snart kommer denna spann vara full av mixade minipenséer som tutti frutti

det är inte påsk än förstås, för då blir det mer av allt

eller rättare sagt penséerna är större och allting mer utslaget och trädgården förhoppningsvis städad och tvättad

 

detta är i väntan……gör inget om det snöar imorgon för det ska det göra

På måndag börjar vi riva altaner…….och vissa krukor får flytta temporärt, hur länge vet jag inte än.

Ha en fortsatt trevlig helg!

5 kommentarer

 1. Fint med uppfräschning av krukorna. Det känns så mycket lättare till och med med mer snö då. Har gjort samma sak här.

  Kram, Carina

 2. Men Luna så mycket härlig blomsterfägring du bjuder på. Så fint du har gjort i dina krukor. Den nedersta bilden med den runda krukan med stenar, penséer, murgröna, barrväxt, gräs och narcisser är väldigt fin. Kan du ha dom ute på nätterna? Här har vi 6-7 minusgrader på nätterna. Det låter härligt att du kan jobba i trädgården igen. Här väntar jag på att snön ska gå bort, tjälen släppa och vattnet torka upp. Om ca 4 veckor kommer jag kanske att kunna börja jobba så smått i trädgården om jag har tur. Men jag har ju mitt uterum så jag kan inte klaga.

  Ha en skön vecka!

  Kram Anita

 3. Tack, Anita! Ja, fast inatt flyttade jag in några under tak för snön som föll. Det är 6 gr nu på dagen och torrt ute igen. Du kan nog komma ut och jobba snarare än du tror, för snart kommer värmen. Kram Luna

 4. Härligt!
  Här i Gullspång har vinterdekorationerna ”slaktats” och penséerna står på vår-vänt i en zinkbalja och några bellisar i en glasskål väntar på fredagsblomman, som ska bli en jul/vinter-ros.
  Snart flyttar Zalmiak och jag ut till Evatorp. Då blir det mer vår-fix, men första ska en tillbommad dörr öppnas, en kyl-frys ska bäras ut och ett Trinettkök ska installeras på torpet.
  Ha det gott!
  /Eva Linnea

 5. Härliga bilder.
  Apropå ful form på stjärnmagnolia.
  Jag antar att du vet vart jag vill komma…..
  Jag behöver forma alla mina magnolior ( tre stycken), de är ju inte kloka i växtsättet. Just stjärnmagnolian klipper jag gärna så här års och tar in grenen för att driva den till blomning inomhus.
  Gör man det med måtta är det ingen fara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑