Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Uppfräschning på olika sätt

Måndag 24 augusti 2015

Denna veckan får vi hjälp med en del byggfix och målningsarbeten av hus och trädgård som vi inte orkar med själva numera. Dessutom kom de första små regnskurarna idag på mycket länge. Åskan mullrar i fjärran. Trädgården skriker efter vatten . T o m fjärilarna ser torra ut eller ska citronfjärilar ha bruna fläckar  på vingarna? Dags för ombyte och förnyelse, ny livskraft. Bort med murket virke och på med ny färg.

fjaril

När det är torrt stannar växtligheten av mer eller mindre.

omgjordflox

Vi ska nu göra färdigt vid odlingen och arbetsavdelningen mot grannarna efter att vi tidigare i somras där tog ned de gamla häggmispel buskarna med den invasiva kirskålen.

baksida1

Den varmaste dagen i år slet vi bort alla gamla humleplantor vi kunde se som smitit från grannens tomt. Nu ska det till markduk, stengångar, spaljé och hallonbuskar, men detta område  har inte högsta skönhetsprioritet utan  ska fungera praktiskt och tomtgränsen går i linje med grepen.

baksida3

Insynen till ena grannen måste täppas igen, men andra grannens gärdsgårdstaket vill vi delvis kunna se och för att det ska bli ljust och luftigt.

ovan

Mer om detta senare.

Idag har dock gjorts tvättning, skrapning och delvis rivning av balkonggaveln på huset.

virke

fasad

arbete

Oj, var det i så dåligt skick eller har vi en extremt noggrann hantverkare?

Det blir nog bra när det är färdigt, men när? Alla fönster på andra våning ska målas också. Då är regnet inte så bra timat.

solsidan

Annars är regnet välkommet.

Trevlig vecka!

Luna

0

6 kommentarer

 1. Åh, skicka hit lite regn när ni fått vad ni vill ha! 😉 Här är så torrt! Går inte att gräva nåt om man ju skulle orka det i värmen… puh!

  Vad fint ni har det!

  Kram Gunilla

 2. Som jag har vattnat den gångna veckan! Jag känner mig fullständigt misslyckad i mitt trädgårdsbygge, inte ens en veckas högsommarväder klarar min trädgård utan konstgjord andning. Dagens 10 ml märks knappt, under träd och buskar är det fortfarande torrt. Men räddning är på g.
  Lustigt, för vi håller också på med att måla fönster på övervåningen. Nu är det bara en strykning kvar på utsidan(svart) insidan (vit) är klar . Grävprojekt har vi också men jag har inte orkat starta i värmen.
  Ha en bra vecka,
  Marta

 3. Ja det är mycket jobb med fasader och fönster men det blir alltid så fint när det blir klart. Citronfjärilen brukar ha fläckar på vingarna i en färg som matchar solhattens mitt 🙂

  Lycka till med projekt målning och hallon. Kram, Carina

  • lunasblogg

   26 augusti, 2015 at 10:19

   Aha. det har jag aldrig tänkt på. Fast jag är ingen expert på fjärilar.
   Kram Luna

 4. Men tänk så skönt när allt blir klart! Då kan ni bara stå och titta och njuta 🙂 Här kom det efterlängtade regnet igår kväll. Naturen sa ”tack så mycket”. Idag skiner återigen solen och luften är ljum. Vi har haft hög dygnstemperatur de senaste dagarna vilket tomaterna gillat. Tidigare i augusti var dagarna varma men på nätterna gick det under 10 grader. Men nu börjar även de större sorterna äntligen att rodna. Hoppas dom hinner bli klara innan första frosten som vissa år kan komma tidigt.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

 5. lunasblogg

  26 augusti, 2015 at 15:13

  Ja förra veckan speciellt var helt ljuvlig. Idag är det 15 gr och duggregn. Mina tomater är inget att ha i år utan växthus. Kanske vi slipper tidig nattfrost, hoppas på det annars blev det en kort säsong 2015.
  Ha det bra!
  kram
  Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑