Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Utvisad

Fredagen den 13 december 2013

Trött på hyacinterna när de slagit ut? De kan väl stå ett tag till för de doftar ju så gott, Eller!

bild kopia 4

Inte om man är allergisk! Hyacint är en av de största energitjuvarna bland våra växter och doften av utslagna hyacinter är besvärande för vissa av oss oavsett vilken doftkod de har.

bild kopia 5

 I år efter jag tagit infuensavaccinet är jag extra känslig, så mina åkte ut på förstugetrappen istället. Under tak står de sig länge, om vädret är så här milt och jag känner doften varje gång jag går in i huset, men slipper vara med den hela tiden.

bild kopia 6

Ha en fin Luciadag!

bild kopia

Luciafirande i morse på Emmas dagis.

(Några bilder på luciatåget med de andra barnen får man inte visa på sociala medier som bekant.)

Kram Luna

0

2 kommentarer

  1. Vilken söt liten lucia 🙂 Jag vet att många upplever doften av hyacint som jobbig, även om man inte är allergisk. Dina blev ju jättevackra på förstugetrappen. En fördel med att ha dom svalt är ju som sagt att dom håller sig länge. Jag brukar ha en multiblommande (tror jag det heter) i vårt svala uterum. Den brukar stå sig till fram i vår. Men jag brukar också ha en del inomhus. Än så länge klarar jag doften.

    Kram Anita

    • Det är faktiskt första gången jag inte vill ha dem inomhus. Hoppas det inte kommer att bli så alla år. Jag har haft besvär med luftrören nu i höst, det vill inte ge med sig, kanske därför. Fast allergi mot pollen och pälsdjur har jag också, men jag kan inte leva utan vare sig katt eller trädgård så det är som det är.
      Kram luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑