Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Väderbyte och underhåll

Bilder tagna med en veckas mellanrum.

Då klippte jag ned perenner samt ute-julgranen och tog vara på allt granris som skydd för känsliga växter och la juteväv på vintergrönt jag är rädd om.

Då fick jag också hjälp med att tunna ur ligusterhäcken rejält runt huset Den lutade betänkligt ut över gatan. Den äldre häcken mot grannens infart tog vi dock inte nu.

Det var bra timat eftersom det har kommit rejält med snö denna veckan. Tidigare år borstade alltid maken av snön vid snöfall för att inte häcken skulle knäckas.

Det behövs inte nu längre.

Det är ljust och vackert men tyvärr har jag diskbråck och kan knappt gå så det gör det extra svårt med snöskottningen, men jag har fått ta lite då och då och bara skotta smala gångstigar.

Som tur är kom sonen nu fredag em och tar resten, särskilt trottoaren och garageinfarten är viktig.

Som du ser har jag borstat bort det värsta från buxbom kloten som har juteväv på sig eftersom det var stark sol och ingen snö tidigare. De mår inte bra av vare sig för mycket sol eller tung snö.

När man har hus och trädgård finns alltid något att göra även om det är vinter. Nu när sonen skottat ska jag ta mig ut till mina frösådder och övervintringar i förrådet.

Trevlig helg!

Luna

6+

6 kommentarer

 1. Marlene Wikström

  10 mars, 2023 at 19:36

  Tänk att du tog så vackra bilder på våren och sedan kom vintern tillbaka igen. Skönt att du får hjälp med tung skottning av sonen. Tack Luna för din blogg//Marlene

 2. Selv om mars er en vårmåned, så har vinteren vansker med å slippe taket. Men våren kommer med påsken som regel.

 3. Först riktiga vårbilder och så kom vintern tillbaka, med besked. Men så skönt att du fick häcken klippt innan snön kom. Så tråkigt att du fått diskbråck men tur att du kan få hjälp av sonen. Här har det snöat rejält på förmiddagen men nu vräker regnet ner. Får se om det tar på snötäcket. Anar att det även regnar hos dig och kanske blir det då lättare för dig att ta dig fram. Bara det inte fryser på igen och blir halt.

  Krya på dig nu Luna och så hoppas jag att du snart får njuta av solsken och vårvärme!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   13 mars, 2023 at 22:24

   Tack Anita! Ja här har regnat hela dagen, men det lär komma mer snö. Snövallarna är enorma redan. Det var lite dålig tajming att få ont i ryggen nu så att jag knappt kan gå heller. Behöver motion, men både snöslask och halka gör att rehabiliteringen kommer att ta tid. Nu längtar man efter mer pålitlig vår.

   Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑