Hej alla!

Här kommer mer info om vad vi kan förvänta oss av världen och vår närmiljö inför Kaninens år 2023 som egentligen börjar nu idag den 4 febr. och inte vid kinesiska nyåret 22 jan. vilket jag också nämnde i förra inlägget.

Vi kan förvänta oss ett lugnare 2023 än förra årets 2022 ’Tigerns år’. Nu handskas vi med problemen på ett annat sätt, även om världsläget är svajigt. Ledare överlag kommer förhandla och samarbeta mer än att bråka, men både metall och jord är svagt så vi ser inte så mycket förbättringar i år men på sikt.

Fokus ligger nu mer på relationer, starka allianser, romantik och bröllop men även studier, fortsatt nya upptäckter och avancerad teknologi. Det är ett bra år att återuppbygga broar, laga vänskap, be om förlåtelse och förena olikheter i världen liksom det är i vår hemmasfär. Starka familjeband och äktenskap ger allt för vår välfärd och vårt psykiska mående. Lycka är inte bara pengar, men där oegentligheter i äktenskapet finns – kan ekonomi vara en av orsakerna, en annan kan vara otrohet. Kvinnor gynnas lite bättre än män vad gäller möjligheter att tjäna pengar . Det gäller även råttan, tuppen, hästen och kaninen.

Jag kommer nu ge lite tips för vår hemmasfär hämtat från wofs.com, även Flying Star diagrammet är lånat därifrån.

I centrum (4) av hus och trädgård passar ett litet vattenarrangemang. Det tillsammans med symboler och bilder för parrelationer, tex myskankor, turturduvor, hjärtan i inredningen stärker känslan av samhörighet och lugn. Vi får inte heller glömma att berömma mer än klaga på varann… gäller särskilt med barnen. Det lönar sig.

Andra gynnsamma riktningar är norrlägen, söderlägen, sydvästlägen och Västlägen. Bra att komma ihåg då vi planerar trädgård för i år. Vissa lägen mår bra av extra aktivering medan andra som tex. nordvästliga och östliga lägen behöver hållas lugnare. De sistnämnda är inte bra att renovera, gräva upp och ta ned träd på. Nästa år går vi in i 9:e perioden och lämnar den 8:e bakom oss. Den övergången känns redan av och påverkar olika nummer antingen bra, neutralt eller dåligt, så siffrorna här kan variera i kraft.

Turlägen:

Norr 9 ger en enastående tur inför framtiden i långt perspektiv sett. Den visar sig snabbt redan nu och gynnar oss som bor och arbetar i Norden och alla norra lägen överlag, samt för Råttan, Tigern och Oxen. Vistas mycket i norr, ha ljust och ombonat, stäng in för hårda vindar och insyn. Här är värt att satsa lite mer på vacker naturlig stenläggning och klingande klockor. I Asien vill man också ha en röd vacker fisk och fåglar (helst 9 avbildade) nu i norr.

Söder 8 Här blir rejäl tillväxt och välstånd men läget behöver aktiveras med eld, ljus, röda färger, ljud och rörelse, odling, investering i värdepapper för nr 8 kommer att förlora lite i sin forna styrka nu och senare ( se ovan) En fågel Fenix, trana tillsammans med en påfågel står både för förnyelse, slutförande och hållbarhet i Asien. ( själv har jag en upplyst Trana mot söderläge) Utnyttja läget väl, låt inte platsen stagnera, var strategisk med odling och annat. Hästen gynnas särskilt 2023 och framåt. En röd drake i söder ger extra kraft.

Sydväst 1 detta väderstreck kommer med framgång, seger, nya möjligheter och blir än starkare med tiden. Det välsignar särskilt mödrar, Får och Apan, om man aktiverar läget, satsar lite extra, gör om och förbättrar. Sätt gärna upp en flaggstång eller vimplar som segersymbol och använd mer vita och pastelliga färger här.

Väst 6 får himmelsk oväntad tur både med mentorer och välgörare. Använd ytan till fest och umgänge, sätt upp speglar som reflekterar energin, vindspel och metallföremål av alla slag särskilt i vitt och guld, mässing. En drake här sägs vara ultimat i Asien, helst en gul. Vänd dig mot väst för stöd och kraft.

Lägen att hålla lugna:

Nordväst 5 drabbas av otur, ohälsa och olyckor och främst är det män som drabbas i år. Det betyder också svaga manliga ledare. Elementet metall fattas och med det menas resurser. Mycket Metall tillsammans med grönt är ett bra inredningstips., särskilt mot dörren. Den farliga siffran 5 blir dock lite mindre stark i år än tidigare år, tack och lov säger jag som är en metall NV-person. Det kan betyda ett lågt år då det är bäst att bara avvakta och vänta på bättre tider. Min kraft som normalt är nr 6 har istället flyttat till väst så då får jag vända blicken dit. ( mitt barnbarn som väst-person får dock stöd av mig-farmor och relationerna med familjen blir bra så jag får trösta mig med det. Är det långsökt att förstå?)

Öst 2 drabbas av sjukdom, men hälsan blir bättre på slutet av året och ännu bättre i period 9 nästa år. Ligg lågt i österlägen i år och var försiktig med extrema sporter, mycket aktivitet som renovering plus att resa till östliga länder. I Asien använder man sig av en symbolisk sköldpadda, speglar och helande örter, ginkoblad, bambu och pioner m.m för att mildra effekten av nr 2. Kaninen och Tuppen är mer utsatt för sjukdom under 2023.

Sydöst 3 kommer med missförstånd, gräl, slagsmål och oftast så gäller det pengar. I år blir det mer påtagligt än annars. Särskilt i juni sägs oegentligheter blomma upp från SO. ( vi får väl se hur det blir med Erdogans ev. baksmälla efter valet i Turkiet, hum) Hemma kan vi förbättra SO lägen med att införa mer rött tillsammans med grönt och guld som står för eld, trä och metall, vilket ger året en bra balans. En röd matta är alltid inbjudande.

Nordost 7 kommer med svek, rån, förlust av pengar, skvaller. Dämpa och vistas mindre tid i NO, sitt inte eller sov mot Nord Ost. Framförallt drabbas Oxen och Tigern här i år. Glöm inte larmskylten om du har din ytterdörr mot NO. Satsa inte på nya dyra växter här för risken att de stryker med är stor.

Slutsats: satsa på hemmet och centrum runt huset, på norra delen av trädgården och lite på söderlägen samt på väst -sydvästlägen. Njut av solnedgången och umgås mer. För övrigt ta det lugnt och avvakta därför att nästa år är det Drakens år- då sätter projekten fart på riktigt.

Du som vill jämföra hur Tigerns år såg ut förra året 2022 kommer den här igen. Då låg siffrorna i sitt ursprungliga läge i LO Shu ( den kinesiska numerologins magiska sifferask) där summan av siffrorna alltid blir 15 oavsett om man räknar rakt eller horisontellt. men eftersom förutsättningarna i tiden ändras i ett 9-årsmönster ser kvadraten med sina siffror inte lika ut från år till år, fast varje siffra står för ett energimönster som man också kan jämföra hos sin egen personlighet och nummer.

2022 låg alltså farliga femman i centrum och det blev ett dramatiskt år. Min man avled i höstas och 9 år tidigare när Lo Shu också var i macroläge avled yngste sonen i trafikolycka. Om nio år är det kanske min tur.

Och med detta nördiga Feng Shui inlägg önskar jag er alla ett bra Kaninens år 2023.

Och en fortsatt bra helg förstås!

Här är sol, 5-10 minusgrader och nästan 15 cm snö igen efter en månads barmark.