Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Välkommen till min nya uppdaterade blogg!

Onsdag 14 maj 2014

Hej!

Äntligen ligger min nya uppdaterade blogg ute. Bättre sent än aldrig. Anledningen till att jag ändrat utseendet är för att göra den mer lättillgänglig, samt att få fler funktioner, t.ex översättning. Det finns fortfarande lite att finslipa, som att lägga till Facebook osv.
Hoppas du gillar ansiktslyftningen. Eftersom jag ligger lite efter med bloggandet laddar jag nu för fler inlägg bl.a. en artikel om trädgårdar i Rom.

Hjärligt välkommen!

Luna

Tulipa Ballade i min trädgård nu

IMG_8903

Shirley och Queen of Night ?

IMG_8907

Black Parrot blev inte många av i år

IMG_8905

 

0

12 kommentarer

 1. Så fin bloggen din ble! Det er kjekt å ha en oversetter, det har jeg også på bloggen min. De som ikke er fra Norden sliter nok med å lese bloggene hvis det ikke er oversetter på siden 🙂

 2. lunasblogg

  14 maj, 2014 at 20:47

  Tack Marit!

  Man undrar ju om ens utländska läsare bara har tittat på bilder. Antagligen inte, eftersom det är en Feng Shui blogg och det finns inte så många som skriver om Feng Shui Gardening worldwide.
  Kram Luna

 3. Hej Luna !
  Så fin sidan blev – skulle behöva uppdatera min med. I sommar kanske under semestern. Känner mig hedrad över att jag får finnas med bland dina favoritbloggar – tack snälla !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   14 maj, 2014 at 22:18

   Tack Isa!
   Klart du ska vara med på min blogglista, du som har så fin blogg.
   Kram Luna

 4. Det här är ju hur bra som helst! Jättefint! Och jag ser fram emot bilder från Roms trädgårdar. Rom är min absoluta favoritstad och vill gärna få ännu fler anledningar att åka dit igen 🙂
  Ha det fint!

 5. Grattis till ditt nya bloggutseende Luna. Den blev verkligen jättesnygg. Ska direkt lägga in min e-postadress så jag kan följa den. Härliga vårbilder från din trädgård också. Här blommar ännu inte löjtnantshjärtat. Såg att det var lite brunt i topparna efter senaste nattfrosten men jag hoppas det hämtar upp sig.

  Ha en fin dag!

  Kram Anita

 6. Vet inte riktigt vad du ändrat på mer än headern. Allt ser fint och fräscht ut, men det tycker jag det gjorde innan också.
  Får lite dåligt samvete för att jag inte uppdaterat min header, men det är ju det där med tiiiiden.
  Ser att jag är med bland bloggfavoriterna, jättekul, tackar!

  Önskar dig en trevlig helg
  /Anette

 7. Det blev lugnt och fint som du ville, mycket elegant design. Beundrar er alla som klarar av worldpress. Det känns hedrande ( och förpliktigande – jag hinner inte sköta min blogg, hjälp…..!) att vara med på din blogglista. Dina favoritbloggar är dessutom mina favoriter också, utan undantag.
  Nu när jag är begåvad med rådjursnät känner jag ett enormt sug efter tulpaner och i höst ska jag satsa och göra som du, sprida ut dem lite istället för att ha dem i täta grupper.
  Luna, efter flera sömnlösa nätter pga funderingar kring valet mellan taxus Hilli och taxus Grönland till låg och smal (max 80 cm hög och max 30-35 cm bred inramningshäck (a la buxbom) skymtade jag idegran på ditt senaste inlägg. Så det slog mig att du säkert har erfarenheter. Vad skulle du välja?
  Jag har läst på nätet men blir inte klok, det verkar som att det är väldigt lite erfarenheter av Grönland och alla väljer Hilli. Grönland är ju lägre och bredare om den får växa fritt och då blir den ju snabbare ihopväxt, tänker jag.
  Sen blir jag också förvirrad över vad jag läser om plantavstånd. 2-3 plantor per meter, och det är ganska stor skillnad mellan 30 eller 50 cm, menar jag, och Hilli är smal som en pinne, det blir ett evighetsavstånd mellan plantorna om man sätter dem 40 cm. De plantor som finns att köpa är 30-40 i höjd nu men de växer ju till sig. Jag har i och för sig inte bråttom, inte alls, det får gärna vara mellanrum mellan plantorna de första åren, bara det de gröna och fina och mår bra.
  Ha en härlig lördag i solen!
  Kram
  Marta

  • lunasblogg

   17 maj, 2014 at 08:44

   Hej Marta, tack för berömmet.
   Vad gäller din undran om infattningshäck, så ska du absolut välja Hilli. Den är lättast att hålla smal och snygg sedan. Köper du 30-40 cm plantor kan du sätta dem med ca 30 cm emellan.
   Lycka till och ha en bra helg!
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑