Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Välkommen våren

Hej igen!

Förra gången skrev jag att vi tagit bort ett äppleträd för att frigöra mer odlingsyta för potatis och grönsaker. Det gav inte mycket frukt och skuggade dessutom övre odlingen. Jag kommer dock inte flytta rabarber och blåbär dit nu iallafall utan satsar på potatis och bönor som ska bygga upp jorden.

Det blev en stor oval form i gräset enligt sonens önskemål och han grävde kanske i största laget, men tanken är att det ska vara ett högt rostorn i rödmålat trä för bönor i mitten och ingångar från fyra håll som bildar tårtbitar för odling. I år ska jag dessutom prova flera nya potatissorter från Larsviken. Här är alltid för lite plats för potatis och dessutom ska man växelbruka i en fyra årsperiod. Raka stora potatisåkrar i en liten trädgård är inte så kul tycker jag och denna delen ser vi inifrån vardagsrummet.

Som du ser är odlingsbäddarna begränsade i vår 650 kvm lilla trädgård.

Trampstenarna i gräset (som vuxit över) är också uppgrävda och ersatta med grässvål från rundeln.

Det är mycket att göra nu i trädgården och eftersom förra höstens trädgårderande var näst intill obefintlig med makens bortgång, är det mycket ogräsrensning. Jag får hjälp på helgen av sonen med vissa tunga göromål, men annars tar jag lite var dag. Det går an nu när tjälen har släppt och temperaturen är lite skönare.

I helgen har ramslöken kommit upp, vissa förgrodder har också fått komma ut från förrådet på dagtid som tex tidig potatis i kruka. Mycket börjar bli långt och gängligt nu, det som inte får plats under växtbelysning.

Annars njuter jag av olika sorters krokus och narcisser som finns lite överallt i trädgården. Olika ljus- lägen förhållanden gör att jag har krokus under lång tid. Detta böljande stråk är i norrläge och står sig länge.

Ha en solig vårvecka!

Luna

1 kommentar

  1. Hej Luna !
    Så skönt att du får hjälp i trädgården – det är ju så mycket som skall göras den här tiden. Jag har hjälp av ett företag med mor & dotter att klippa den förhatliga berberishäcken som sticks. Så skönt att kunna koncentrera sig på annat i stället. Visst är det sköna dagar nu i trädgården när väl värmen kom !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑