Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Våren här och nu

Torsdag 16 april 2015

Trots kalla nordan vindar, hagel och nattfrost ger sig våren  till känna alltmer för varje dag som går. Dessa bilder tog jag i morse och när jag kom hem ikväll hade ytterligare lite slagit ut, för solen har skinit hela dagen nästan. Efter två dagar med välbehövligt regn har måbärshäcken slagit ut, vissa tulpaner visar färg vilken dag som helst (dvs de få som Bambi trots alla mina åtgärder har lämnat. Jag har beslutat att inte gräma mig för det, alltid blir det väl något, men till nästa år satsar jag på narcisser)

 

hack

kornell

tulpan

pasklilja

gren

backsippa

gullviva

krusbar

no

ormoga

trappa

phyacint

ros

 

….. och här uppdaterar jag med blommorna som fick komma in i huset här på fredagen. Inga mer köpeblommor i vaserna på länge, länge….

blommor2

 

blommor3

 

Nu är det vår!

Mer vårbilder kan du se på Blooming Friday med bloggen Bland rosor och bladlöss.

TREVLIG HELG hör ni!

Luna

 

 

14 kommentarer

 1. Så vårliga och fina bilder från dig! Änn dröjer det innan gullvivan blommar här. Bambi har varit även här på besök, men gick bet pga. mina hönsnäts klockor över tulpanerna…fniss. Tydligen var de väl förankrade i rabatten:)
  Trevlig helg!

  • lunasblogg

   17 april, 2015 at 09:46

   Ja du, dessa gulledjur! De få tulpaner som undkommit efter en enda natts skövling, den enda jag glömt att vidta åtgärder – De har nu hönsnät också, tex tulpanerna på bilden.

   Ha det bra!
   Luna

 2. Det är bara att svälja allt med hull och hår våren är bästa tiden ändå
  Ha en fin och skön helg
  Kram Meta

 3. Härliga, vårliga bilder och solstrålar. Narcisser är också härliga och doftar ju ljuvligt.

  Ha en fin helg! Carina

 4. Måbär … visst är det fantastiskt som häck. Hos mig är ju allt väldigt sent men måbärshäcken har kommit riktigt långt. Grattis till att Bambi i varje fall lämnat några tulpaner. Själv har jag övergett tulpanodlingen och satsar nu enbart på narcisser. Vackert det också. Fast jag såg faktiskt att några tulpaner som finns kvar i ett skyddat hörn har klarat sig för rådjuren. Tänk att gullvivorna redan blommar hos dig. Jag såg faktiskt knopp i min röda men de gula (som jag flyttade förra året) har inte kommit långt. Men dom växer och frodas i varje fall.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   17 april, 2015 at 09:58

   Ja måbär är otroligt bra. Tål allt och går att hållas kort. Enda gången den börjar se trött ut är på hösten, men då finns det så mycket annat fint att se på.
   Den gula gullvivan du ser blommar före de andra, med de röda kommer starkt nu också. Ler när jag tänker på att den gula fick åka med i en hälften av reapriset växter på Coop. Den såg verkligen inte rolig ut då, men jag så potentialen i rötterna.

   Ha en bra helg du också!
   Luna

 5. Härliga vårliga bilder. Hoppas på en solig fin helg!
  /Marika

 6. Det är verkligen ljuvligt med våren! De rogivande gröna färgerna tillsammans med de glada färgklickarna. Ljuvliga bilder! Fin dag till dig!

 7. Det är något speciellt med vårljus.
  Underbara bilder och underbar trädgård du har!

 8. Härligt med egna innebuketter.
  Tror jag går ut och plockar in lite, mest blått smått.
  Ha en skön helg!
  /Anette

 9. Underbara bilder som ger hopp om att snart är det min tur att ha vår här i norr….=)

  Kram Ninni

 10. Fina vårbilder som förmedlar en härlig stämning.

  Ha en god helg!
  /Anja

 11. Såvakre vårbuketter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑