Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Våren som blev sommar på en dag!

Fred. 20 april 2018

Nu går det undan både med våren och sysslorna.  Igår och idag har vi haft sommartemperatur. Särskilt idag var ett ljuvligt väder, sol och 20 gr och ingen direkt vind. Och jag hade hela dagen i trädgården, inga möten eller andra aktiviteter.

Denna krokus som fortfarande är fin har jag glömt namnet på  för det var några år sedan jag satte den, men färgen är fantastisk.   Ser inte ut som en vanlig blå utan mer lila och blir bara mer och mer av.

Idag har måbärhäcken på innergården  blivit grön.

Det var den inte igår.

Sonen har målat spalje´planket mot innergården denna veckan och det är ett drygt och petigt jobb. Många tulpaner strök dock med, men det är bättre att måla nu än senare  då rönnsumaken och allt annat är utslaget.

Inte lätt att komma fram här, jag vet…..

Jag fortsätter trädgårdera trots ihållande besvär med ben, rygg  och höfter Hoppas inte skovet varar länge.

Idag gjorde jag ett fynd , en hel låda blå hyacinter 28 st för 50 kr. Klart de fick komma med hem. Här tillsammans i en ljusblå matta av  porslinshyacinter, som  precis har börjat slå ut, så det kan bli maffigt om några dagar.

Dessa störar av kokosfiber älskas av skatorna. De drar loss fiber och bygger sina bon med. Ikväll har jag satt på svart plast får vi se hur det går. Parfym hjälpte inte.

Narcisserna Iceberg slår nog ut imorgon. Vårlökarna är alltid lite sena hos oss. Mycket vårstjärna i gräsmattan dock.

Det händer mycket varje dag nu.

Detta är mitt bidrag till länken Trädgårdsfägring. Gå gärna in där och läs om andras trädgårdsfägring.

Ha en trevlig helg!

Hälsar Luna

0

11 kommentarer

 1. Vackert plank, men säkert tålamodsprövande att måla. Vackert med porslinshyacinterna och de mörkblå. Hoppas nu bara våren lugnar ner sig lite så vi får njuta av lökarna ett tag.
  Trevlig helg!
  /Anette

  • Tack, fast målningen håller många år som tur är. Ja lite svalare väder är ju att föredra för vårlökarna som det är nu.
   Ha en bra vecka/ Luna

 2. Kan du inte teleportera den där sonen hit, skulle behöva massor av hjälp här i trädgården, har också rygg- och benproblem. Vilket välgjort plank! Mera vår hos dig än här men risken finns att allt här blommar över igår!
  Trevlig helg!/Laila

 3. Ja nu går det fort med växterna .Värmen gjorde att det slog ut massor med blommor.
  Ha det fint.

 4. Måbär är en så trevlig buske som slår ut så tidigt och så fräscht ljusgrönt. Jag vet att mina föräldrar hade några buskar i ett mörkt hörn, men de är av någon anledning borttagna och sedan har de inte lyckats få något annat att växa där.
  Det där med söner är bra, lite pay-back-time. Min plan är att min äldste ska måla staketet i sommar. 880 meter spjälor, men i falurött så det är görbart och han kommer att få betalt. Förra helgen fick han rafsa ihop alla mina klippta perenner, han som trodde han kom hem till en vilohelg …
  Vad har du dina kokosstörar till när inte skatorna är på dem?
  Ha nu en skön söndag!

  • Ja, vår son gillar att måla och gräva. Det är ren avkoppling för honom som inte har eget hus. Kokosstörarna har jag satt som stöd till mindre träd dels för jag tyckte de var snygga och för att de inte är så höga.
   Ha en bra vecka!/ Luna

 5. Oj så mycket vårblommor och fint det finns hos dig Luna. Tråkigt dock att höra att dina problem med ben, rygg och höfter fortfarande ställer till med besvär. Jag hoppas verkligen att det bättrar sig snart. Skönt i varje fall att höra att du kan vara ute och jobba i trädgården en del. Vilken duktig son du har. Ett sådant plank med alla skrymslen är tidsödande att måla. Då får man ta att lite tulpaner blir nedtrampade. Dom kommer nästa år igen. Jag måste säga att det var verkligen ett riktigt bra fynd. 28 hyacinter för 50 kr. Det kommer att bli jättesnyggt tillsammans med porslinshyacinterna.

  Önskar dig en skön söndag!
  Kram Anita

  • Tack Anita och tack för din empati. Att jag jobbar ute trots ont är för att jag dels har längtat så att kunna se över allt själv och för att det inte är farligt att röra sig,men det förstås… mina spärrar ligger högt och det blir ett antal timmar åt gången. Så på kvällen känns det minsann. Men det är det värt. Jag vill inte vara utan trädgårdsysslor. Särskilt inte nu när det spirar och händer saker överallt.
   Ha det gott du med
   Kram Luna

 6. Måbär är en riktig vårväxt för mig, den är så vacker när den slår ut på våren i sin härliga gröna nyans. Härligt att ni fick så mycket gjort och ibland får man offra lite, typ tulpaner, på vägen. Tråkigt med kroppen hoppas det vänder.

  Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑