Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vårens första

Fred. 15 april 2016

Veckans tema i Blommiga fredagen är vårens första.

Först tänkte jag inte vara med för jag kan inte komma nära nog underifrån för att fota mina vårblommor som  på grund av kylan hänger med sina huvuden.  De bockar och niger och säger att än är det inte riktig vår. Bara de dagar solen skiner, men det gör den inte idag.

Häromdagen såg det dock ut så här.

IMG_0283

Idag har det regnat hela dagen . Kan inte bli bättre eftersom min trädgård äntligen är gödslad och kanterna skurna. Doften sprider sig vida omkring. Vårens första skitdoft.

Vårens första köp blev också 2 höga krukor från På Pall i Borås.( Måste vara höga krukor i fortsättningen för mig) De har utförsäljning  denna helg för bara 199 kr st. Och vilken service! Jag ringde och frågade om de kunde leverera till dörren eftersom jag inte själv kan hämta. Visst lätt som en plätt. Företagaren bygger nytt hus i vår närhet och skulle ändå hit. Så här står de nu.

Gångarna behöver tvättas, men andra får ta det lite då och då detta märkliga år då jag nyss fått ny höftled och absolut inget kan göra själv. Bra att våren är sen och inte stressar på iallafall.,

IMG_0350

Min man sa idag: ’Vet du att du och katten tar väldigt stor plats. ’Jag vände mig förskräckt mot honom och då log han stort. Inte lätt när man inte ens kan ta på ett par skor, laga mat eller duscha själv.

IMG_0322

Det bästa med kall vår är att vårlökarna inte blommar över så fort.

Och med denna fantastiska bukett jag fick av en väninna idag önskar jag alla läsare en riktigt God Helg. Och tusen tack för alla era heja rop och lyckönskningar under dessa två och en halv vecka. Det har betytt oerhört mycket för mig.

IMG_0347

Läs mer om hur andra tolkat temat. Vårens första här.

Luna

0

17 kommentarer

 1. Men så härligt att det gått bra och att du kan vara ute igen. Vilken lycka att du kan njuta av våren och bara se på. Det är nyttigt det med. Krukorna är ju så fina.
  Visst håller med att det är bra med lite kyla för det är så att vi vill ha våren lääänge.
  Ha det gott i helgen och lycka till med träning och rehabiliteringen
  Kram Meta

  • Tack, ja det går framåt med träningen. För varje dag kan jag sitta lite längre också och äntligen ligga och sova på den friska sidan. Då får jag en helt annan natt och mer krafter på dagen.
   Kram Luna

 2. Det ser fint ut hos dig, vilka härliga runda klot. Förstår att det inte känns bra att inte kunna göra något själv, men det viktiga är att du blir frisk.
  Ha en fin helg / Marika

  • Tack. Jag får träna på att ta vara på all hjälp. Igår tex bad jag kompisen som passerade pense’erna att nypa lite överblommat i förbifarten och oj då de behövde vatten också. Mannen glömmer lätt.
   Fin helg till dig också/ luna

 3. Det är fint att kunna se det positiva i det kyliga vårvädret – nu får vi ha blommorna i trädgården lite länge tid. 🙂 Underbar inställning och jag delar den. Jag fryser men säger att det är friskt. 😉

  Ha en underbar helg!

 4. Här har stora vårtorkan just börjat skapa problem så du kan väl slänga iväg en del av de där regnmolnen österut!
  Vilken praktfull bukett!
  Önskar dig en trevlig helg!/Laila

  • Efter förra veckans regn och nu är det inte torrt längre.
   Ja av henne får jag alltid så fina buketter. Dessutom hade hon med massa gott till fikan.
   Ha det bra/ luna

 5. Så vakre blomster og trapp du har! Så godt at det går fremover med deg.

  God bedring, og god helg!

  Klem

 6. Skitdoft var en otippat ”vårens första ” !
  Jag är på bussresa och sitter med en dam som funderar på att göra höftbyte, så du har blivit samtalsämne och får nog en till följare snart.
  Jag vill se mer av krukorna vid tillfälle. Och om hur ni gör när ni tvättar gångarna. Min man skjuter på det pga att han tror man måste sanda om. Norrsidan är förfärlig.
  Fortsatt lycka till!

  • Oj håller bloggen på att bli en sjuk- och hälso snackis? Nya följare är dock alltid välkomna oavsett vad jag skriver om. Skulle kanske haft en egen för höftledsbytet, men jag känner attdet här är övergående och snart har jag glömt bort lidandet . Själv hade jag gärna läst mer om andra trädgårdsmänniskor som gjort samma operation som jag och hur de upplever trädgårdsarbetet efteråt.
   Förut använde min man ånga till gångarna, men för två år sedan gjorde en firma samma behandling som till tak för att inte mossa ska fästa. Glömt vad det heter. Nu behövs gångarna sprutas igen, inte till taket dock, för det har hållit bra. Det är ekologiskt ofarligt preparat, manbehöver inte sanda gångarna efter.

   Ha det fortsatt trevligt på bussresan var du än är och gör.

 7. Älskar vårens första skitdoft! PUNKT Den är så härligt löftesrik. Jag är evinnerligt trött på gnäll över vädret så det känns bra att läsa om de positiva sidorna av lite kyligare vår 🙂 Och krukorna… Jag ska vara ledig nästa vecka kanske ska ringa företaget och para ihop det med ett besök på braiga plantskolan.

  Ha en fortsatt bra rehabilitering! Kram, Carina

 8. Hoppas den nya höften snart gör det möjligt för dig att vara lite mer fri. Tur att sånt finns!

  Vilken gudomligt vacker bukett du fick av din väninnna. Otroligt läcker!

 9. Här är regnigt och kallt, men det vänder säkert snart. Fantastiskt härlig trädgård du har 🙂

 10. Snälla företagare med hemleverans är guld värt, så bra att det löste sig. Håller med om att den kyliga våren är bra på så sätt att blommorna står sig länge. Många fina att njuta av.
  Kram Kristina

 11. Våren första skitdoft! Så härligt uttryckt. Och vilken fantastisk firma som levererade direkt till dörren. Och krukorna ser jättefina ut liksom din trädgård. ”Skitsnygg” kanske man kan säga 😉

  Nu ska jag läsa ditt inlägg från i fredags. Ligger lite efter i läsandet.

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑