Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vårgrönska

Tisdag 10 mars 2015

Nu är sista veckan för länksamlingen Trädgårdsfärger. Tack Charlotta. Det har varit trevligt och bra för det har bidragit till att jag själv börjat sortera och memorera in bättre vad jag har för färger i trädgården. Jag har visserligen inte varit med själv alla gånger, men jag har läst. Här kommer min vårhälsning som tack.

Två bilder från arkivet och två dagsfärska får det bli.

Tr_dg_rdsf_rger

Det ljuvligaste och ulligaste Gröna jag vet på våren är när min Björnrot eller Mästerrot ’Meum athamanticum’ visar sig i  april.

vargron

I juni blommar den överdådigt och hela växten är aromatisk och skir även sedan den blommat över. Bra som brännvinskrydda. Gammaldags växt som jag fått från en hembygdsgård.

bjornrot

 

NU en vårbild med mer färg än grönska på årets första vårkruka  på min farstukvist till groventrén. Den var faktiskt lättare att fota än krokusarna eller de spirande vårlökarnas gröna färg i  vårljuset.

varfix2

varfix3

Ibland gillar jag att mixa färger hur som helst. Dessa små vivor är köpta på Lidl, 8 st i storpack för 39 kr tror jag det var. Det gjorde jag förra året också och de var underbara och blommade om i rabatterna hela hösten och nu börjar de snart igen ser jag. Mycket fägring för liten penning.

 Kram Luna

 

 

0

3 kommentarer

 1. Härlig vårgrönska! Vårkrukan på din farstukvist gör mig glad. När vi flyttade in i vårt hus kom det varje vår upp en konstig grön växt. Det som fascinerade mig var den friska gröna nyansen. Efter flera år fick jag reda på att det var en björnrot. Nu finns den inte kvar längre hos mig men jag förstår att den är en favorit för det finns nästan ingen växt som är så intensivt grön.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

 2. Vacker grönska, den skulle jag vilja ha för blomningen var så läcker. Nu har jag läst om erbjudandet på flera ställen och fått flera tips om hur ni använt dem. Ska kanske göra ett nytt försök. Inne klarar jag dem aldrig.

  Kram, Carina

 3. Vårgrönska är något alldeles speciellt och kombinerat med annan färg blir det ju bara ännu bättre. 🙂
  Jag hoppas att länksamlingarna med trädgårdsfärger kan inspirera även längre fram. Inläggen kommer ju ligga kvar (för alltid?) för den som vill ha färg för stunden eller inköpsidéer om en rabatt planeras.
  Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑