Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Varm och torr vecka utan ord

Fred. 3 juni 2016

DSCN7401

DSCN7398

DSCN7405

DSCN7427

DSCN7412

DSCN7415

DSCN7416

IMG_1030

DSCN7432

IMG_1018

DSCN7419

IMG_1024

DSCN7433

Nu behövs regn om inte annat så för gräsmattan

Kanske på måndag, vi håller tummarna

Trevlig helg!

Luna

5 kommentarer

 1. Gillar thujakloten i rabatten, ett framgångstips för perennrabatter, har jag kommit fram efter 12 års ivriga försök.
  En stabil japansk lönn du har valt till din omgjorda hörna. Hos mig är Dissectum lättare att hoppa över än att gå runt, växer inte alls som förväntat, men ändå på ett sätt som tillför något. Spirea japonica är en favorit hos mig, särskilt Goldmound, som jag tror dina är. Den svarar utmärkt på beskärning, vilket jag tycker du ska gör så fort de känner sig hemmastadda. Då får du en busig lönn som bestämmer själv och tre strikta klot bredvid som du bestämmer över. Nu kommer lilla jag med råd till proffsen men det är bara för att jag inte kan låta bli att propagera för klippning. Att naverlönnen Nana kan tuktas lärde jag mig av dig och det ska jag göra idag, för första gången efter höstens plantering.
  Drömmer om regn , men åtminstone om svalare försommardagar. Allting går i raketfart och jag hinner inte med mentalt. Dagliljorna skjuter blomstänglar redan!
  Ha en bra helg!
  Marta

  • Tack. Jag har nog tänkt klippa mina nya Goldmound också, fast trädgårdsproffset som var här förespråkar inte rundklippning utan mer klippning inifrån. Jag fick bakläxa på min jap. Hängsälg att det var för mycket torrt inuti den. Jag går nog en medelväg tänker jag här. Vissa former vill jag ha strukturerade som balans åt det vilda.
   Ja, lite svalare väder skulle vara bra för det mesta.
   Kram och bra helg
   Luna

 2. Varm och torrt men också svalt violett och lysande fuchsiarosa 🙂 Underbara bilder.

  Kram, Carina

 3. Tack för en härlig bildkavalkad från din trädgård. Ser att dina pioner redan blommar. Och allium, varför har jag inte det tro.

  Ha en fortsatt fin helg!

  Kram Anita

 4. Men for en utrolig vakker hage du har!! Jeg tror ikke jeg har besøkt bloggen din før, men dette frister til gjentagelse! Jeg håper å få til en slik riktblomstrende hage etter hvert, i alle fall blir det flere bed og flere blomster hvert år! hilsen Anne-Kristin fra Lykkelig i hagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑