Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Värme och grönska

Vilket skönt väder vi fick i veckan! På bara några dagar har vi gått in i den efterlängtade utesäsongen. Varje dag har det hänt något nytt i trädgården.

Häckarna har slagit ut…. först måbärshäcken så klart…

men även ligusterhäckarna sedan igår….

vissa tulpaner har slagit ut och narcisser, pärlhyacinter, hyacinter, hundtandslilja, ormöga, vivor, rosenrisp, bräckor, bellis m.m

vissa tidiga morgnar har vi tagit kaffe med oss ut på stranden

potatisen är satt och många omskolade fröplantor har fått flytta ut under kallbänk nu, det har sakta börjat växa av det jag sådde i höstas och av det jag direktsått nu i april. Jag har börjat kantskära de land som är utan kantsten, satt ner mer hyacintlök och fritillaria jag fått av min snälle blomsterhandlare, burit ut mer grejer från förrådet och så har jag börjat plantera ut lite, ’lite’ köpta sommarblommor.

Fast det är fruktansvärt torrt i marken, så därför ligger jag lite lågt med att så mer och plantera. Dessutom har vädret vänt till nordliga vindar igen. Kanske får vi regn nästa vecka till valborg… Hoppas, när ändå allt firande är inställt…

Ha en fortsatt trevlig helg!

Luna

7 kommentarer

 1. Inger/seniorkatten48

  26 april, 2020 at 09:35

  Hej, alltid lika intressant och roligt att läsa din blogg. Ser så mycket inspiration. Tack. Ha det bra båda två. ?????

 2. Mucket vackert att titta på! Här är det tyvärr vårvinter igen. Iskalla vindar och bara 7-8 grader på dagarna – på nätterna är det ännu värre. Men…idag regnar det äntligen till min stora glädje. Efter en fruktansvärt regnig tidig vår blev det sen enormt torrt, så nu ser allt mycket fräschare ut…..
  TREVLIG HELG/Susie

  • lunasblogg

   29 april, 2020 at 09:51

   Tack Susie!
   Ja nu har vi fått både regn och kyla igen, inte alls skönt att trädgårdera, så jag syr gardiner, bakar och tvättar. Men det växer på bra ute.
   Ha det gott/ Luna

 3. Nu har du väl fått regn? Här kom det minsann lite vitt med regnet, men tackolov inget som blev liggande.
  Härligt att se dina gröna väggar få färg, mina är inte där riktigt än. Jag har just planterat måbär istället för en spretig klasespirea, men den är på gång att börja grönska. Ligustern klippte jag ned rejält tidigare, så den har inte riktigt hämtat sig av den chocken än. Snart så!
  Vilken lyx att ha nära till strand och vatten sådär, det önskar jag att jag också hade.
  Kram!

  • lunasblogg

   29 april, 2020 at 13:20

   Jo minsann kom det över 10 mm igår men ingen snö tack och lov. Det var välbehövligt men det behövde ju inte bli så kallt som nu…. Måbärshäck är inte att förakta, har många goda egenskaper.
   Ha det gott!
   kram
   Luna

 4. Trevligt att se växtligheten i din trädgård och se hur långt våren kommit i mina gamla trakter.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑