Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Varmt och torrt

Fred. 25 maj 2018

Vad har ni gjort denna heta vecka? Vattnat antar jag .  I Västsverige har vi haft varmast i hela landet och inte en regndroppe i sikte heller. Idag var det 28 gr igen liksom det varit  hela veckan.

Det gula frömjölet ligger kvar på allt. Annars kan man inte klaga på vädret. Morgnarna och kvällarna är klart skönast om du frågar mig, fast herregud så kvällstrött jag är.

Sent ikväll på vår strand på Rydet, Strandvägen Sandared

I trädgården händer  nya saker varje dag. Första vallmon slog ut idag

Alliumen växer till sig mer och mer

De japanska aklejorna Cameo Pink & white slår ut före de andra aklejorna

Alla rosor är enormt kraftiga men har inte  så mycket blomknopp än

 

Det är dofternas tid och renoveringens tid nu, skönt att ha en behjälplig son till målning. Nej han är inte målare men tycker det är meditativ fritidssyssla

Vintergröna azalean Maruschka är fortfarande fin. Mina rhododendron blommar annars mindre än förra året. De enda som får mycket blommor i år är  kanelrhododendron och de gula sorterna Flava och Wren.

Maruschka; jag gillar denna röda färgen bättre än Scarlet Wonder som jag också har

För övrigt har det varit mycket krukning  i år och pga torkan byte till större krukor. Många stora krukor i år ser det ut att bli. Jag ska även ha lite plantförsäljning till Tusen trädgårdar den 1 juli då jag har öppen trädgård.

den gamla fontänfisken kom ut i år igen mitt i planteringen vid stora altanen, men den kan vara lite svår att upptäcka,  för det är det lilla ljudet jag är ute efter bara.

Vid entrén finns det permanenta vattenarrangemanget i form av blad.

Detta var min veckohälsning för länken  chttps://tradgardsfagring.blogspot.se Gå in där om du vill läsa och se mer om andras trädgårdar.

Trevlig helg

Luna

 

 

 

0

2 kommentarer

 1. Vad jag gjort denna vecka? Något mycket spännande, jag har varit på Chelsea Flower Show i London, helt fantastiskt! Och bra väder.
  Inte behöver vi vattna här i min trädgård i Wales nu inte. Det har öste ner idag, så även igår förmiddag.
  Vacker trädgård du har. Gillar allium, såg så vackra på Chelsea.
  Önskar dej en skön söndag!

  • Tack Lena. Att besöka Chelsea Flower Show är nog det bästa man kan göra så här års. Förut åkte jag 6 år på raken dit och var medlem i theRoyal Horticultural Society … sedan blev jag lite mätt ett tag. Naturligtvis ser jag allt på TV nu, men det är inte riktigt samma sak.
   Orättvist att ni fåttregn … här i Västsverige verkar det inte komma alls fast mörka moln går runt omkring.
   Ha en bra vecka
   Lun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑