Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

vårspaning 2014

Måndag 31 mars 2014

Nu var det länge sedan jag skrev om våren här. Antagligen för att den går så fort fram att jag inte hinner med. Eller för att jag varit bortrest en vecka och hade högsommar. Konstigt, men då jämför man med det när man kommer tillbaks de första dagarna.

Så här långt har i alla fall våren kommit mellan Borås och Göteborg idag sista mars. Aldrig har rosorna eller perennerna kommit så långt i mars eller måbärshäcken… eller vårlökarna… Och då har ändå Bambi haft jättekalas här, så jag måst sätta mina tulpaner i fängelse som en sista åtgärd. Suck!

bild 3 bild 5 bildbild 2bild 4bild 7bild 6

Höll på att glömma de första vitsipporna plockade igår.

bild 8

Läs mer om våren i Sverige hos Annica med ’det grå huset’

lunaek

 

0

7 kommentarer

 1. Ja, Bambis vårkalas är ju också ett vårtecken… men inte så välkommet.
  Tänk om man kunde lära dem att äta vitsippor i stället för tulpaner.
  Men du har mycket annat som växer och blommar, så det syns att det är vår, trots odjurens framfart.

 2. Vilka ljuvliga vårbilder. Bambi härjar hos mig också. Jag har gett upp tulpanerna men har till min glädje klarat azaleorna som också är väldigt populära. Till nästa år har jag en ”utestängningsplan” som jag hoppas ska fungera.

  Kram Anita

 3. Den här våren har verkligen varit kompensation för förra årets! 🙂 Trist med rådjursbesök, men det ser ut som om mycket knoppas och blommar ändå.
  Måste fråga dig: det gröna plastnätet, är det nyinköpt eller vet du vem som säljer? Letar förtvivlat efter nytt sådant, det jag köpte för 15 år sedan räcker inte till det jag vill ha det till längre.
  Kram Kristina

 4. Ja, nu kan inget stoppa våren! Den är här för att stanna. Bambi har gått hårt fram här också, trots fri tillgång till ensilage 100 m bort.

  /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑