Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vårspaning 2014


Måndag 24 februari 2014

kejsar

Igår 23 februari var premiär för länken Vårspaningsutmaning 2014 hos Annica på bloggen ’Det grå huset’. Där kan du se hur långt våren har kommit i landet. Själv bor jag i Västergötland mellan Borås och Göteborg, zon 4-5.

Jag avundas er som bor vid kustbandet eller söderut i Skåne. Där kommer vårens alla lökväxter alltid mycket tidigare.  Min trädgård är som finast på sensommar och höst. Våren hos oss står och stampar länge innan den verkliga växtkraften sätter igång, mycket beroende på att vår tomt ligger på en hörntomt och är utsatt för västliga och nordliga vindar. Som tur är har vi en innergård på baksidan som är skyddad och skön att vara på och där finns också den mesta blomprakten. Utsidan är mer formell. Där sitter vi aldrig.

DSCN0050

Detta inlägg är också premiär för min nya kamera jag köpte igår. En riktig lättviktare knappt 6 hg, passar mig som amatör perfekt.

nikon

Min nya compactkamera Nikon coolpix 18,1 megapixlar.

Idag sken solen redan på morgonen. Dagen blev dock inte så solig som utlovats, men det kändes som vår i luften på riktigt. Perfekt dag för att öva med kameran och låta tankarna vandra fritt

DSCN0025

DSCN0062Får nog börja tänka på hararnas framfart

DSCN0054

DSCN0059dubbla snödroppar i dubbel bemärkelse

lungLungörten har fullt med blomknoppar. Kanske bäst att ta det lite lugnt eller?

DSCN0052

Undrar om jag ska täcka buxbomskloten snart?

DSCN0017

Tulpaner som barnbarnet planterade i höstas får komma inomhus.

DSCN0028

En buske har knäckts och lagt sig i vattnet där vi har båtarna.

DSCN0045

En tunn ishinna ligger kvar längst in i viken. Släpper nog till kvällen med denna vind som är idag

DSCN0031På den andra sidan viken blommar vintergäcken redan i trädgårdsslänterna. Inte hos mig….

DSCN0033

Vattnet porlar så fint i dikesrenen……

Översta bilden är tagen idag på mitt Hybridkejsarolvon Viburnum bodnantense ’Dawn’ Det ser ut som blommorna snart spricker ut. Hoppas vi får se mer av solen.

lunaek

0

8 kommentarer

 1. Det är ju JÄÄÄttemycket vår hos dig redan! Eller är det någon teknisk finess i den nya kameran att allt blir precis som man vill på bild 🙂

 2. Tycker våren tagit en enorm fart hos dig, men så bor ju jag mitt i Sverige och har bara det att jämföra med =)
  Vad roligt att du vill vara med i utmaningen, ser fram emot att få följa våren i din trädgård.
  Ha en fin vårvecka nu!
  Kram Annica

 3. Oj, vad mycket vårtecken du har redan! Fina bilder!

 4. Kan säga att det är väldigt mycket mer vårtecken hos dig än hos mig, trots att jag ”lär ska bo i zon 3” 🙂 Lungörtens blad har precis bara lämnat underjorden hos mig och några vintergäck syns inte till. Snödropparna syns men bara små, små knoppar.

  Grattis till din nya kamera. Tror att du kommer att bli väldigt nöjd med den.

  Ha en fin dag!
  Kram Anita

  • Tack! Faktum är att det har aldrig varit så mycket vårtecken här som just i år så tidigt, men vi har knappast haft någon snö heller. Zonerna håller nog på att tänjas ut också.
   Kram Luna

 5. Grattis till din nya kamera, spännande! Jag skaffade också en kompaktkamera för inte allt för länge sedan och sitter med en manual och två läroböcker i fotografering all min lediga tid. Det lär dock inte du behöva, döma av alla dessa fina bilder. Lungörten överraskar, jag såg igår kväll en som börjar skifta i färg. Efter de senaste vintrarna känns den här våren som en saga. Hoppas det slutar bra.
  Hälsar
  Marta

  • Tack, Marta! Jo, jag skulle nog också behöva lära mer om fotografering. Gick en gång en kurs, fruktansvärt tråkigt med all teknik. Höll faktiskt på att tappa intresset för fotografering då. Det som är bra med dessa nya kameror är att man nästan inte behöver tänka själv.
   Ja den här våren är som hon Stina Åkerstöm (tror jag hon heter) sjunger ,’En saga för bra för att vara sann.’
   Ha det bra kram /Luna

 6. Har ju missat ditt vårteckensinlägg upptäcker jag först nu! Vilka fina vårtecken du har hos dig, lungörten har kommit mycket längre hos dig än här. Ska bli spännande att se i helgen hur mycket som hänt under en vecka. Kul med ny kamera, sedan är det alltid lite pilligt att lära sig en ny, men när man väl har kommit över det så är det ju så roligt! 🙂
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑