Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vårspaning del 2

Lörd. 4 mars 2017

Igår skrev jag om vårspaning i min trädgård på Blooming Friday.

Idag fortsätter jag med rapport  från Trädgårdsföreningen i Göteborg. Var bara tvungen att besöka Palmhuset och se på kameliorna och då fotade jag lite i parken också och kunde konstatera  att det fanns framförallt jättemycket snödroppar men även snöklockor, vintergäck, gula julrosor nga fina Hamamelis både röda och gula, men inte så mycket krokus , minipåskliljor, iris eller porslinshyacinter än.

Varsågod lite ögongodis för att stilla abstinensbesvären. Imorgon ska det snöa  och bli  kallare igen, så ta det lugnt på vägarna, ni som åkt Vasalopp eller varit på Malmö trädgårdsmässa.

Gul Trollhassel  lyser mer nu än den  vars blommor är röda eller orange

När jag kom hem köpte jag den första pensén och en billig hyacint bara för att…..stilla min vårlängtan

Ha en bra lördagkväll!

Luna

6 kommentarer

 1. Härliga kameliabilder! Och tack för tipset… Jag bor så nära att jag glömmer bort att åka dit. Ska ta mig en ny sväng eftersom väderprognosen lovar väder som inte är så kul att vara ute. Förstår att du behövde pynta bara för att.. 🙂

  Kram, Carina

 2. Verkligen överdådig kameliablomning. Otroligt att det kan vara så mycket blommor och knopp på en och samma buske.
  //Helene

 3. Här i Gullspång håller vi på att blåsa bort i dag! Kram

 4. Ögongodis var namnet!
  Kram
  Marta

 5. Det var en rejäl vårspaning! En riktig vårboost!
  1 dm snö här senaste dygnet men jag vet att därunder blommar mängder av snödroppar, vintergäck, en och annan julrossnygging och till och en alldeles ensam blåsippa. Tar det dock med ro för allt vatten behövs efter sommarens torka. Fortfarande lågt grundvatten och brunnar som inte hämtat sig.
  Allt gott
  /Anette

 6. Åh, om jag ändå bodde närmare Göteborg 🙂 Ögongodis är det verkligen. Vilka otroligt härliga kamelior. Och minsann, ser jag inte några clivior där också. Då tänker jag på när jag var i Sydafrika och såg clivior som växte som ogräs. Och här kämpar vi för att få dom att blomma. Fast min har knopp nu i varje fall. Härligt också med vårtecknen på ”utsidan”. Gul trollhassel och snödroppar i buketter är inte fel det heller.

  Tack för härliga bilder!

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑