Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vårspaning vecka 3

Tisdag 11 mars 2014

Oj, oj vilken vår och vilken sol! Börjar tro att vi bor i  ett annat land med annan växtzon. Som vanligt händer dock allting samtidigt i fullt tempo när våren kommer.  Ritningar ska fram fort som ögat och själv vill man också göra lite i sin täppa. Det ska arbetas, renoveras, fasadtvättas, vårstädas, vårpiffas, njutas, resas och umgås.

Skönt att jag har bivit så här bra efter min långa konvalescens från operationen dock. Jag började röja lite nu i helgen, men det är mycket kvar. Får ta det lite vartefter.

Varsågod lite veckofärska bilder härifrån och nu.

Första vårpiffet

bild 6

första biet…

bild 12

Tidigaste krokusen, ’Blue Pearl’ tror jag den heter

bild 10

Första gullvivan

bild 3

Första tusenskönan

bild

första lungörten

bild

Första vårstädningen. Oj vad platt det blev här!

bild 7

Första kvällen det var ljust till 18.30

bild 11med fågelsång och ljusreflexer från andra slags fåglar

Läs mer om våren hos Annica med det grå huset.

lunaek

0

5 kommentarer

 1. Lyckliga du som har varit ute i solen och fixat. Ett par soliga dagar ute i trädgården står högst på min önskelista, men det blir visst sämre igen till helgen. Fast det är underbart inifrån kontoret också!

 2. Hej Luna!
  Jag var förbi Blomsterlandet idag och det fanns hyacinter i knopp, även aprikos! Butikerna brukar ha likartat sortiment, så det kanske finns i Borås också. Jag köpte förstås och den ska få blått sällskap som på din bild. Jag får nog ha fiberduk i beredskap på nätterna.
  Skönt att ryggen har läkt, ha det bra i solen.
  Kram
  Marta

 3. Så snällt att du sa till. Tack för det!
  Kram Luna

 4. Skönt att höra att du mår så bra efter din operation och konvalescens så att du kan vara ute och vårjobba. Vilka härliga vårtecken. Vi får passa på att njuta att vårvärmen för på lördag hotar dom med ett bakslag på våren, åtminstone här. Det ska bli jätteblåsigt, t.o.m. risk för storm och eventuellt också lite snö. Men, bakslag kommer ju alltid den här tiden på året. Våren kommer alltid tillbaka.

  Ha det bra!

  Kram Anita

 5. Veldig trivelig med vårpiff! Skal så lite til før det ser mye bedre ut. ’Blue Pearl’ er kjempesøte 🙂
  Klem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑