Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vattenkrafter

Fredag den 15 februari 2013
Idag skulle temat på Blooming Friday vara vatten, men eftersom det är som det är nu skriver jag om Is…..

I Feng Shui är vatten viktigt, men det ska vara i balans. Inte överdrivet mycket eller smutsigt. Det ska vara rörligt men hålla sig på plats inom vissa ramar. (Shui betyder just vatten och Feng betyder vind. Samspelet däremellan skapar energi. Jämför tidvattnet som drar sig in och ut i jämn takt.)

Vi kan vara utan mat i ca 14 dagar men utan vatten klarar vi oss inte länge, men proportionerna är ändå viktiga.

bild kopia 2

Nu i vinter har vattenståndet här i vår sjö varit mycket högt och med senaste växlande kyla och blåst har isen ställt till med en del förtret. Isen har inte varit speciellt tjock, slät och säker heller som den brukar vara utan förrädisk och skrovlig. Så här ser det ut vid stränderna nu. Kraften har varit enorm. Kolla den sönderbrutna betongbänken, som jag fixade för några år sedan för Sandareds Intresseförening. Normalt brukar strandkanten gå utanför den lilla stenen, men sanden har rest sig som en tuppkam och pressat sönder bänken undertill med isens hjälp. Bänken väger torr ca 250 kg, gjord för att stå emot vandalisering, hum. Kommunens brygga ser inte heller för rolig ut, men det är inte så ovanligt så här års, se övre bild.

bild

Men det kan också bli så här vackra formationer av is i arbete.

bild kopia 3

Fast själv föredrar jag nog den lilla vårbäcken med sitt porlande ljud.

20070729164 Eller varför inte bara stora stråk av blommande ljusblåa nyanser, som också symboliserar rinnande Vatten i Feng Shui, men vattnet återspeglar och liknar ju också himlen.

DSCN0762

Dit är det nog tyvärr ett tag till , scilla gillar inte vit snö eller svart is. I natt var det ca 20 gr kallt igen och nästa vecka blir det snökaos. Så jag väntar med att ta ut mina vattenarrangemang, den rinnande väggen, tunnan med en sprutande fisk och ett fågelbad. Vatten ska återspegla.

Håll ut i kylan kära vänner!

Luna

5 kommentarer

 1. Riktigt fina foton, både de vintriga och de med vårblomster. Härliga foton från Madeira också. Ha en bra helg.

 2. Vattnet har verkligen krafter som är otroligt starka.

  Trevlig helg

 3. Men oj, vilken urkraft isen har! Håller nog också på den lilla bäcken faktiskt. Eller – vilket vatten som helst just nu, bara inte fruset.

 4. Frost och is kan spränga bra, naturen har krafter. Den bäcken var fin, en tur där måste vara skönt gillar skogen om det inte varit för ormar…

 5. det var ju ett härligt inlägg om vatten jo det är ju så att vattnet det är fruset just nu men oj vad vatten vi får när det tinar.Då kommer också en massa spännade saker fram som är både trasigt och helt.
  ha en fin kväll
  Kram Meta

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑