Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Växtkraft när den är som bäst

Tisd. 30 maj 2017

Vilken tur att det har regnat så pass som det gjort ett par dagar.

Igår kom förresten min sondotter med en vallmoknopp mot kinden och säger oväntat: ’Farmor jag vill minnas dig som denna! Varför frågar jag? Hon hade svårt att sätta ord direkt men  det var något om mjukhet och  innehåll och så delade hon försiktigt isär knoppen för att visa de röda kronbladen.

olik sin bror, men charmtroll han också. Växer gör de fort……

liksom det nyss sådda. Vitlöken satte jag förstås i höstas.

Jag passade på att gödsla gräsmattan idag och det gör jag med Florovit, enligt mig den bästa gräsmattegödningen om man har en mossig och ful gräsmatta. Granulatet är väldigt finkornigt, smälter in fort och innehåller mycket järn som gör att mossan tynar och nytt  gräs får fart. Blir en väldigt fin grön färg på gräset här sedan.

För tre år sedan beställde jag 25 kg på nätet och fick det hemkört till dörren. Det har räckt tills nu, så det är drygt. Nu hittade jag det på Rångedala planskola.

Det är en härlig tid nu. Ser liksom nytvättat ut efter allt frömjöl som legat som en gul filtmatta på allting.

Ha det gott!

Luna

 

1 kommentar

  1. Vilken underfundig kommentar 🙂 Det är fascinerande hur olika syskon kan vara – naturligt jag vet men ändå just fascinerande. Visst är det underbart med regnet. Jag har börjat sätta ut de sista sommarblommorna och annat så jag är väldigt tacksam. Fräscht blir det också.

    Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑