Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vecka 45

Nu har vi gått in i november och med det infinner sig ett behagligt lugn. Jag är färdig med utomhussysslorna, allt frostkänsligt är i tryggt förvar, lökarna i jorden, löven på växterna och arbetsskåpen städade. Nu städar jag skåp inomhus istället. Det är som en inventering av det man har och inte behöver längre. Början på något nytt.

Maken börjar sakta återfå krafterna efter behandlingen, likaså jag efter senaste hälsosvackan. Den planerade galloperationen för mig behövde inte göras fick jag reda på idag. Förändringen i gallväggen var snäll. Så himla skönt! Vi känner oss fria och kan ta igen lite av vad vi förlorat. Ta ett glas vin till helgerna och åka ut på stan när vi vill.

Nästa år blir ett bra år tror vi och jag har redan bokat in gruppbesök för trädgårdsvisning.

Vi har ingen snö fast det är bitande kallt och solen färgar skymningen i rosa.

Kopparlönnen glöder i eftermiddagssolen och tänk jag tycker naturen är vacker i all sin avskalade enkelhet.

Jag plockar kvistar och löv och gör enkla arrangemang med en ljusslinga i och ser fram emot att snart fixa för advent. Tiden går väldans fort och dagarna blir allt kortare.

Nästa år går vi in i Råttans år enl. Feng Shui och lämnar Grisens år bakom oss. Normalt brukar Råttans år vara lyckosamt och det verkar det bli 2020 också för de flesta. White Metal Rat Year börjar den 25 jan. och blir ett aktivt yangår där färgerna vitt och blått dominerar, alltså med mycket metall -och vattenkraft i förening eftersom Råttan tillhör norr och elementet vatten. Mer om detta kommer senare, då jag blivit uppdaterad.

( Kan väl bara tillägga att redan nu märks att det blir ett råttår för de har ynglat av sig hela hösten och söker sig till våra hus)

Ha det gott!

Luna

0

3 kommentarer

 1. Luna! Din översta bild är magisk! Så rofylld och vacker!

  Jag blev så glad att läsa ditt inlägg. Så skönt att det börjar gå åt rätt håll. Och jag är så glad att läsa att makens krafter börjar komma åter liksom dina. Jag har däremot missat att du haft en förändring i gallvägarna. Men så skönt att höra att den inte behövde åtgärdas. Det är härligt att ni nu ser framåt och tror på ett bra år, inget gör mig gladare som följt er kamp via dina inlägg. Nu får vi alla försöka mysa och vila och låta ljuskällor lysa upp höstmörkret. Snart är det adventstider och så kommer julen. Och innan vi vet ordet av så har det vänt.

  Ha det nu så jättebra och varma kramar till er båda!
  Anita

 2. Tack snälla du! Du ska ha all heder av att du orkat läsa och bry dig med dina fina kommentarer.
  Det här med gallväggen har jag legat lågt med för jag har varit mycket tveksam till huruvida jag skulle ta bort den. Det var i mars som läkarna påtalade vad de sett på röntgen men inte trodde var något farligt, men man kunde inte vara säker förrän gallan tagits bort. Vid en senare gastroskopi på matstrupen sa undersökande läkare att hon skulle inte tveka en sekund ed gallan även om hon inte tittat på den. Den skulle bort. Jag skulle opereras i Borås, men något hände för ärendet skickades först i höst till ett annat sjukhus och häromdagen fick jag träffa en ny läkare. Han var av den äldre rutinerade sorten som noggrant gick tillbaks och och studerade alla plåtar ända sedan 2005 och kunde konstatera att förändringen funnits redan då och tills nu hade växt mycket litet och SÅ uppför sig inte cancer sa han . Så operation var helt onödig och kunde bara ställa till min redan lite krångliga matsmältning. Blev så glad att tårarna rann.
  Nu ser vi framåt. Hoppas vi får behålla den känslan länge. November är inte alls dumt. Vi har helt andra värderingar på livet nu.
  varma kramar till dig och din man.
  Luna

  • Men så skönt att få ett så positivt besked. Jag förstår mer än väl att tårarna rann, blev rörd själv när jag läste det, men så glad. Tack för att du berättade.
   Och jag håller med, november är inte alls dumt. Visserligen har vi hamnat i ett djupt regnområde nu och jag måste gå mina promenader med Lucy iklädd regnställ, stövlar och med paraply. Men oj så skönt det är att komma in efteråt. Mysa med en kopp te och lite ost och kex, tända några ljus, sitta i stolen i mitt nystädade växtrum och läsa. Mannen är bortrest, spelar golf i värmen men det är honom väl unt. Han har haft en hektisk tid. Jag var ju i Kroatien så nu är det hans tur 🙂

   Ha det nu så fint!
   Varma kramar Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑