Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Veckorna före jul

Måndagen den 10 december

Man kan inte klaga på julstämningen i år. Veckorna är späckade med aktiviteter och ute är det härligt vinterlandskap. Så många julmarknader, kyrkobesök och festligheter som det varit i år har jag nog aldrig varit på före jul tidigare. Denna helg var det Borås Museum som hade gammaldags julmarknad.

bild

Julmarknad Boråsdörrkransar

bild

… och I går satte jag upp den ärvda krubban med de gamla tillbehören. Det är inte varje år jag gör, men eftersom barnbarnet var så fascinerad av en krubba hon såg häromdagen, så fick vår också komma upp. Den står på en bädd av halm med batteriljus för brandrisken. De gamla palmerna är gjorda på 30-talet av grönt kräpp-papper och trådlindade  bruna pinnar i en lerklump. Även mosspinnarna i krubban är från den tiden. Ser ut som de var hämtade från skogen nu.

bild

bild

bild

0

3 kommentarer

  1. Så fint att du satte upp den gamla krubban. Det är något visst med julsaker som kommer fram år efter år efter år. Och att dagens barn, trots att de har ett helt annat bild- och händelseflöde än tidigare generationers, kan fascineras och stå och titta och fantisera vid en julkrubba. Mysigt.

    Kram

  2. Jag önskar mig en julkrubba. Varje år börjar jag leta på loppisar och antikaffärer i oktober, men jag har ännu inte hittat den perfekta. Din är fantastiskt fin! Jag minns väl fascinationen för julkrubbor när jag var liten. Jag tror att de lockar eftersom de skapar en scen som sätter igång fantasin. Fint och stämningsskapande är det i alla fall.

  3. FInt med Julkrubba men de är inte så vanliga längre
    ha det så bra
    maggan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑