Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vad säger din siffra om dig?

Månd. 23 jan. 2017

Obs! För att förstå läs om din siffra i förra inlägget om du inte gjort det tidigare.

Repetition av  ditt eget element och din tursiffra enl. Feng Shui.

Jag skrev visserligen om ’Vårt eget element’   i  jan. 2015 , men eftersom  jag inte förklarade siffrornas betydelse  i  högerspalten av ’Dina personliga förutsägelser för 2017’ visar jag det gamla inlägget igen.  Se sist i inlägget.

Vad betyder siffrorna och varför är de inte lika för man och kvinna? Jo, varje siffra står för egenskaperna hos de åtta väderstrecken, samt för centrum.  Väderstrecken symboliserar  den cykliska månfasen, kretsloppet,  årstiderna och dygnet med dess färger och former och tom livets olika faser.

De åtta väderstrecken representerar som sagt väderstrecken genom att olika energimönster träffar planeten vid olika tidpunkter, i olika vinklar för att spridas över jordens yta. Den kinesiska numerologin visar solarkrafternas rörelser  i den magiska sifferasken,  ( Lo shu) där varje ruta har en siffra som i sin tur flyttar runt i en nioårscykel och påverkar energimönstren. När kvadraten är i microläge, alltså en gång vart nionde år, då siffran nr 5 är i centrum blir summan av alla riktningar, lodrätt, vågrätt och diagonalt  siffran 15. (De andra åren fungerar inte det räknesättet)

2015 var t.ex Lo shu i microläge eller grundläge.

Nr 5 är stark jord som jordklotet,men för att energin ska vara bra krävs att de övriga element är i balans. vatten, jord, eld trä och metall.

Obs! Ett sådant år då 5 ligger i mitten får då födda män och kvinnor SAMMA siffra  ( de övriga åtta åren får män och kvinnor annars olika siffror och egenskaper). Den siffran du har motsvarar en riktning i cykeln.

Jag som tex är nr 6 avspeglar yang, Nordvästs läggning, (dvs efter hur solen står) kväll och solnedgång, höst, övre medelålder, inåtgående energi, kreativitet, ledarskap, faders- och mentorsskap. Färgerna är metalliska, lysande både vita, grå och guldfärgade tom en aning mörkröda som vid en solnedgång. Om metall inte är i balans verkar energin kall, men är den väl uppvärmd värmer den och ger stöd åt andra. På vintern är den svår att värma och på sommaren kan den bli för varm och brännas.

Här får du läsa vem du egentligen är :  Vårt eget element

Nästa gång skriver jag om 2017 och dess kvadrat, där nr 1 ligger i fokus och kort om hur vi både stärker de gynnsamma  riktningarna och dämpar de mindre bra för oss i hem och trädgård.

(Som alltid ska man inte gå till överdrift med Feng Shui utan se till helheten och de logiska sambanden. Ändra aldrig på något du är nöjd med, bara när du  är missnöjd.)

Ha en bra vecka!

Luna

 

 

 

0

4 kommentarer

 1. Det här är så himla intressant! Jag upptäckte just nu att när drakar föddes 1952/ januari 1953 var siffrorna i grundläge (män och kvinnor har samma siffra ; 3). Samma för 2013 (som du visar i det här inlägget), när jag fyllde 60. Men 60 är inte jämnt delbart med 9. I mitt matematiska huvud borde det vara så.
  Betyder det nå´t speciellt?

  • lunasblogg

   24 januari, 2017 at 12:21

   Hej Eva Linnea!

   Så bra att du är uppmärksam, jag har gjort ett skrivfel till bildtexten. Grundläget är naturligtvis 2015. Det ändrar jag nu. Tack !
   Jag har en fråga – kan du se mina Feng Shui inlägg på Facebook eller går du in på min blogg? Det verkar som jag har något strul med de automatiska kopplingen till Fb.

   Kram Luna

   • Jag prenumererar på dina inlägg så jag får ett mejl när du gör inlägg, men jag ser också på fb när du har gjort ett nytt inlägg. Så det funkar för mig att se via fb.
    Kommer Lo shu för 2017 i nästa inlägg?
    /Eva Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑