Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vilken vecka…

Lika aktiv som jag var förra veckan lika lite blev gjort utomhus denna veckan. Har nog inte ens gått en vettig promenad eller fotat något överhuvudtaget. Jo jag köpte billiga penséer i måndags som jag planterade om i halvsmå plastkrukor för att sticka ned i de stora urnorna. Detta för att jag lätt ska kunna flytta undan inför kallare och snöigare väder som är och förväntas.

Eftersom jag inte fotat något alls i veckan visar jag gamla bilder på penséer och vårblommor idag.

Redan på tisdagen vände vädret och blev råkallt och med det tillstötte rejält hals- bröstont, huvudvärk för min del. Inte så bra då maken skulle göra sin stora tarmoperation och läggas in på onsdagkvällen.

Tre dagar har jag nu ofrivilligt varit isolerad inomhus och försökt kurera mig förutom att jag körde maken och släppte av honom på sjukhuset och att jag fick åka och covid-19 testa mig. Inte så bra timat. Fast jag har passat på att röja och fixa lite inomhus i den mån jag orkat nu när huset är tomt. Inget ont utan det har något gott med sig. Jag är ju en sådan som aldrig får feber.

Maken har idag kommit tillbaks från IVA och allt ser ut att ha gått bra för honom. Läkaren ringde mig efter operationen och berättade att hela tjocktarmen är nu borta, stomin flyttad till andra sidan på tunntarmen, den gamla stomin igensydd och två bråck åtgärdade. Nu får vi bara hoppas att han slipper cellgifter. Fast på ett sätt var den dåliga timingen bra för besöksförbud gäller på sjukhuset oavsett. Fast vi hade gärna önskat besöka honom.

Ikväll fick jag dock besked att provsvaret på covid var negativt. Så himla skönt! I nästa vecka kan han komma hem som planerat om inget tillstöter.

Tiden går ändå fort och nu hoppas vi på bättre tider och mer trädgårderande.

Ha en bra helg!

Luna

8+

6 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  5 mars, 2021 at 23:46

  Så skönt att höra att allt gått bra och att du klarat dig ifrån Corona. Ha en skön helg och vila upp dig nu innan Jan kommer hem i nästa vecka. Hälsa honom så gott och att han kryar på sig. Soliga hälsningar från oss båda i Trönningenäs.
  Kram Marie Anne och Peter

  • lunasblogg

   6 mars, 2021 at 21:47

   Tack snälla Peter och Marie Anne. Det har jag gjort och Jan hälsar tillbaks.
   Ha det bra!
   Luna

 2. Skönt att du klarade dig från Coronan i alla fall och så hoppas jag förstås att allt går så bra det kan med maken.
  Ljuvlig vårbild du startade inlägget med och att bilder återanvänds gör väl alls ingenting. Lika njutbara oavsett.
  /Anette

 3. Så skönt att du inte var smittad Luna, och nu håller jag tummarna att maken din snart får komma hem och att allt läker som det ska.
  Det är verkligen inga sköna vårtemperaturer denna helg, men jag ska klä mig varmt och vara ute en stund har jag tänkt. Hoppas du kan göra detsamma.
  Kram Kristina

 4. lunasblogg

  6 mars, 2021 at 21:59

  Ja det hade inte varit så bra annars med tanke på situationen.
  Vädret var verkligen kallt idag, lika isigt som jorden. Jag var bara ut en kortpromenad vid den fantastiska solnedgången. Himlen var mörkt röd.
  Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑