Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vilken vinter vi har!

Det var så länge sedan vi haft så fint vinterlandskap och tjock is på sjön att jag nästan glömt hur det var. Men så här var det alltid förr om åren. Nu kan man gå eller skrinna ut till segelsällskapets bastu som ligger långt ut i Viaredsjön. Man kan verkligen boosta med mycket D-vitaminer denna coronavinter i a f. vilket är bra för vårt immunförsvar och vårt humör.

Igår och inatt snöade det lite igen. Vi har inga mängder men med jättekalla nätter och några minusgrader och solsken på dagen är det så vackert. Sparken har verkligen kommit till nytta i år. Nu kan vi t o m gå och handla med den också. Så himla mysigt.

Detta är Sandaredsån som rinner nedanför vårt hus.

Igår snöade det hela dagen.

Inomhus har den sista julamaryllisen ’Mandela’ slagit ut nu de första dagarna av februari.

Och med denna färgklick önskar jag alla en fortsatt fin vecka.

hälsar Luna

6+

3 kommentarer

 1. Amaryllis och snö, rena julstämningen! Det ligger tydligen snö på många ställen i Södra Sverige nu utom längst ner i Skåne. Länge sedan känner jag också. Och att ni har så pass tjock is på sjön att det går att gå på den. Det går inte här för det han aldrig frysa till innan snön kom så isarna är förrädiska.
  Att åka spark, det har jag inte gjort sedan jag var barn. Så mysigt det var. Hade en gul minns jag. Kändes som alla sparkar var gula när jag var liten. Minns när mamma skjutsade mig på sparken och vi åkte till ett kondis och köpte något gott till kaffet, fast jag drack nog inte kaffe utan choklad.
  Vackra stämningsfulla bilder Luna. Hoppas allt är bra i övrigt med er. Ljuset är på väg tillbaka, bara 25 dagar kvar på februari.

  Kram Anita

 2. lunasblogg

  6 februari, 2021 at 19:51

  Vinterstämningen fortsätter med ännu mer kyla, soliga dagar och helsäkra isar. Nu finns det plogade vägar så att man kan ta sig runt på vår stora sjö och aldrig har det väl varit så mycket folk som går, skrinnar, skidar, vinterfiskar, skotrar, sparkar, spelar hockey, solar, grillar, fikar, umgås ute som i år. Fullastade bilar kommer långt ifrån liksom i somras för att njuta av vår sjö. Känns nästan overkligt. Bara att tacka och ta emot.
  Ha det gott!
  Kram Luna

 3. Hej Luna Eks!
  Härligt med trädgård och landskap i vinterskrud!vi njuter av vintervädret här i Bålsta också. Pimpelfiske och skidåkning.
  /Torbjörn och Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑