Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vinteride

Sönd. 25  febr. 2018

Hej ! Här har vintern tagit sitt grepp om trädgården och bloggandet verkar det som, men nu kommer ett livstecken.

Annat var det i januari, då kändes våren närmare.

Nu börjar det bli lite tjatigt att fota snö  och köpta inneblommor.

De två sista dagarna har vi haft sol och ordentlig  kyla, då är det ju förstås ganska vackert, men  jag ingen vän av kyla eftersom artrosskoven alltid blir värre då.  Först idag blev isen på sjön mer säker, men man får ändå akta sig vid utflödena. Skidspåren och backarna är nog fina, men jag vågar inte riskera ramla där också.

Förra veckan snöade det rejält så växterna är inbäddade, men jag slår av de mest utsatta ändå.

Jag har inte mycket tidigsådder. Bara lite chili, basilika, persilja, spenat och snabbväxande skott för omedelbar konsumtion som  senapsfrö, chia, solros, krasse och sådant. Förra veckan var det senapsfrö som växer supersnabbt och får en en smak med sting, se bild.  Jättegoda enl. mig. Idag sådde jag chiafrö på samma sätt, bara lite tunn vanlig fuktad jord med vädringshål i locket och ställ ljust.

Tiden vid datorn ransoneras  mest till att göra växtförteckningar, snabba Fb och Instagram,  annars är det mycket träning som gäller så här års, gym, vattenträning och Qigong, promenader i den mån det går för väglaget.  I skogen har jag inte varit på länge, men föreningslivet  och det sociala börjar ta fart igen.  Min kropp längtar efter trädgårdsarbete, men jag njuter ändå av den lugna årstiden och ett broderi på kvällen. Det sämsta är den jobbiga halkan. (Har fallit hårt två ggr senaste veckorna.)  Och snöskottningen om man har trottoar, precis har skottat och blogbilen kommer  och vräker upp isig snö på hela trottoaren samtidigt som  postbilen ska lämna post och snön väger bly. Grrr!

Nu snöar det igen trots kylan som ska fortsätta.

Ha det gott ni som njuter av utomhusvistelse på vintern.

Luna

 

0

5 kommentarer

 1. Ja du Luna, det är samma sak här, iskyla. Idag är det riktigt ruggigt med minus 7 och hårda vindar som känns som minus 14 enligt SMHI. Vi har dessutom väldigt lite snö som skydd mot växterna. Jag lade ut säckväv över mina rhododendron igår. Senapsfrögroddarna ser verkligen läckra ut. Härligt med lite grönt tillskott. Jag har ännu bara sått chili men dom börjar komma fint. Snart dags för omskolning. Ser att du halkat omkull, du får vara försiktig.

  Nu är det dags att börja med frukosten. Hoppas du får en skön vecka, trots iskylan!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   26 februari, 2018 at 17:43

   Ja nu är det kallt på riktigt, men man måste ändå ha luft och motion. Nu ser det ut som ni får mer snö även hos er. Den gör både nytta och förtret.
   Ha en bra vecka du också.
   Kram Luna

 2. IG har jag inte riktigt gått igång på. Mest för det är så knöligt att återanvända bilderna ur kameran. Känns inte fullt motiverat, för mig, att ta dubbla bilder en med kameran och en med mobilen och sen ska både editeras lite… Men ibland så blir det ändå lite på IG.

  Skyddar buskar från solen som lyser. Tjälen är inte så djup ännu men om kylan fortsätter kan det bli ett problem. Skönt att ha något att göra ute.

  Du får ta vara på dig när du är ute! Kram, Carina

  • lunasblogg

   26 februari, 2018 at 17:54

   Det tyckte jag också tidigare om IG. Nu blir det mest bilder från mobilen rakt av för det är som du säger knöligt med kameran, men jag har inga stora krav heller på mina bilder. Här blir det inget gjort ute längre för snön är djup och växterna ligger under. Vi har haft extremt lite sol i vinter, bara nu de här dagarna har solen skinit från en blå himmel.
   Kram Luna

 3. Fina snöbilder, men visst börjar vintern kännas lite lång.
  Senapsgroddar och chia blir jag riktigt sugen på att testa. Det är så lätt att bara köra på de gamla invanda sorterna. Tack för tipset!
  /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑