Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vintern 2020

Ja, då kom vintern sent omsider så som jag hade på känn. Veckan som gick har bjudit både på tvåsiffrig kyla, snö och strålande sol. Vattnet har sjunkit undan efter förra veckans översvämning en hel del.

Veckan bjöd också på förkylning här hemma och mycket prat om coronavirus som nu även finns i Västra Götaland med fyra fall. 100-150 analyser görs varje dag nu, men de 11 som drabbats i riket behöver ingen avancerad vård i nuläget.

Kommer ni ihåg Feng shui prognosen jag skrev om tidigare inför kinesiska nyåret i januari. I sifferkvadraten och Flying Star kan man se att nr 5 (som är ett extremt oturs nummer i Kina) ligger i öst 2020 och siffran 2 (sjukdom) ligger i söder och detta slog till direkt vid kinesiska nyårets början. Kina med smitta och ekonomiskt ras, Italien med snabbt sjukdomsförlopp och snabba motåtgärder. Detta kommer att som ringar på vattnet ge konsekvenser en tid framöver, men som med liknande epidemier är det något som alltid dyker upp då och då för att hålla balansen på jorden. De svaga och gamla blir som vanligt de mest drabbade. Viruset kommer att klinga av framåt våren, men under tiden är det de västliga områdena och de bäst förberedda som är minst drabbade. Väst, Nordväst och sydväst är enl. Feng Shui lyckligt lottade väderstreck under 2020, så planerar du en resa är dessa väderstreck att föredra. USA tar ledning allmänt över Kina i år. Kanske bra att balansera Kinas framfart en aning så det inte går för fort. Lagom är alltid bäst.

Däremot ser det nordöstra läget med nr 1 bättre ut för Asien, dvs Japan som ska ha OS sommar.

Det positiva är att pandemin inte får så drastiska konsekvenser för västvärlden som i öst, vi blir inte särskilt sjuka om vi är friska för övrigt vill säga, men eftersom smittan är så snabb kan det vara bra att vara försiktig under en tid framöver. Isolering är aldrig kul.

Så nu gäller att bida sin tid och ta dagen som den kommer även om det känns segt och våren har ideliga bakslag. Det blir mer tid för att vara hemma och då gäller att inte bli otålig och tänka negativt, utan att vara sams i vardagen.

Ha en trevlig helg! Nu ska det snöa igen så ta det lugnt på vägarna.

Luna

9 kommentarer

 1. Inger/seniorkatten48

  29 februari, 2020 at 16:29

  Alltid lika intressant och trevligt att läsa din blogg. Gillar att läsa om din tankar i samband med feng shui. Hoppas att vi alla får en fin marsmånad utan coronavirus.

 2. lunasblogg

  29 februari, 2020 at 17:20

  Tack snälla Inger!
  Jag ser ju sambanden och vill gärna dela med mig. Det gör att man förstår förändringar och att allt kommer igen i tiden på gott och ont.

 3. Det känns lite dubbelt med coronaviruset. Och ena sidan vill man ju inte bli sjuk eller smitta nån som är svag och andra sidan skulle det kunna vara bra att skaffa sig motstånd mot den här nya stammen och samtidigt för immunitet mot en rad varianter i framtiden. Alternativet är ju att riskera att bli sjuk och stryka med när man kommit upp i ålder och är svagare eller att vaccinera sig varje år fram över och riskera narkolepsi som många draddades av efter svininfluensan.
  Jättesöt bild med krokusarna i snön.

  • lunasblogg

   1 mars, 2020 at 17:35

   Jag väljer själv hellre influensa än vaccinerar mig för jag tror inte vaccin hjälper mot alla varianter iallafall när det inte testats ordentligt. Men jag är också kluven, fast så dålig som jag var för några år sedan i flera månader efter vaccination var också jättejobbigt, så sedan har jag avstått.

 4. Oj, fick ni tvåsiffriga minusgrader. Det har vi inte haft här men lite snö kom det … som nu är borta. Bilden på krokusarna i snön är fin. Lite som vårens kamp mot vintern.
  Alltid intressant att läsa det du skriver om Feng shui och den här gången extra intressant med kopplingen till Covid-19. Sedan du skrev inlägget har också antalet smittade ökat till 24 såg jag precis.
  Som du säger, vi får bida vår tid och ta det lugnt. En regnig dag idag här men plusgrader.

  En fortsatt bra vecka till dig och maken!
  Kram Anita

  • lunasblogg

   5 mars, 2020 at 21:32

   Ja det är snabba växlingar med både det ena och det andra. Har sett att ni haft ovanligt ’bra’ vinter. Nu är det dock mest gråväder. Idag steg siffran av smittade till 94 st och första fallet i Borås, så ett tält ska resas utanför lasarettet. Nu börjar man tänka sig för hur man vistas ute i samhället.
   Det lovas vårvärme iallafall i mitten av mars.
   Ha det gott
   Kram Luna

 5. Så fascinerande med Feng Shui prognosen som så väl stämmer in med vad som händer i världen just nu. Har också avstått från att vaccinera mig då jag inbillar mig att jag kommer att bli sjukare av vaccinet än av influensan. Är superallergisk och känslig så det känns som ett bra val.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   5 mars, 2020 at 21:49

   Tack Isa!
   Ja det blir ett yang år på gott och ont, så det gäller att planera väl. Vaccin är bra för de flesta men inte för alla.
   Ha det gott du också!
   kram Luna

 6. Vintern i Sverige verkar ha varit helt konstig, sol, mon, regn, snö, minus och plus i en enda röra.
  Önskar dig en skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑