Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Vinterns goda ting

Söndag 25 januari  2015

Hur ser du på januari?  Ser du månaden i svart vitt och längtar bort eller till våren?

vitgard

Eller kan du se andra färgspektra och fånga dagen?

moln2

 

olvon2

Trots mörker och snö?

vinter3

Jag tycker numera ( jag säger nu, för så var det inte alltid förr) att Vintern är en God tid som titeln  på denna kokbok som står framme i mitt kök så här års.

Den är fylld med mycket inspiration, vackra vinterbilder och vettiga recept av mor och dotter Bergenström. Påminner om att man ska leva i nuet.

vinterbok2

En lugn tid inte bara för att äta gott utan för att göra nyttiga och onyttiga saker, samt prioritera samvaro och pedagogiska lekar…….

knapplek2

 bak

och att omge sig med blommor naturligtvis

tulpaner2

Ha en positiv vecka!

Luna

 

 

0

7 kommentarer

 1. Lenas Trädgårdsrum

  25 januari, 2015 at 23:13

  Vackert och Tänkvärt inlägg 🙂
  Önskar Dig också en Positiv vecka!

 2. Jag lever här och nu och tycker vinter är ok särskilt när det är vinter med snö och nån minus som nu. Det finns alltid sysslor och projekt att ta tag i oavsett väder. Väder är ju inget man kan ändra på så varför gräma sig. Bättre att lägga energi på sånt som går att påverka.
  Så fin din trädgård är i sin vinterskrud. Njutbara bilder.
  Ha det så gott
  Anette

  • lunasblogg

   26 januari, 2015 at 18:47

   Tack Anette. Visst är det så, fast ändå hör jag folk varje dag gnälla på vädret.
   Luna

 3. Jag ser nog aldrig något i svart och vitt även om jag kan konstatera att vissa månader är mer svartvita än andra. I januari fyller jag huset med tulpaner. Vissa dagar kommer med sol då himlen antar vackra färgnyanser. Jag tittar på fåglar i trädgården och många har vackra färger. Jag sår frön och njuter av det nya gröna livet som tittar upp ur jorden. Jag njuter av det intensiva ljuset från växthusbelysningen. Jag sitter i min fåtölj med en god bok och en kopp te och lutar mig mot kudden med William Morris-mönster som jag köpte i England i juni 2014. Och konstaterar att det är rätt mysigt att sitta inne i stugvärmen och läsa när det är vinter och mörkt ute.

  Boken ”Vinterns goda ting” ser väldigt trevlig ut och det vattnas i munnen när jag ser dina bullar 🙂

  Önskar dig en fin måndag kväll!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   26 januari, 2015 at 18:57

   Du verkar vara en livsnjutare, lite som jag. Då är det skönt med en lugnare tid att kura inomhus, när det snöslaskar utomhus som idag. Det är det som är fördelen med att bli äldre att göra som man vill (nästan).
   kram Luna

 4. Jag har alltid gillat januari, för mig är det en vilomånad innan våren börjar. Alla stora helger är över och man kan koppla av, läsa böcker och skriva frölistor inför våren. Ibland har vi en vit vinter och några minusgrader, det gillar jag, ibland regnar det och då slipper jag i allafall vinterväglaget. 😉 Kan ju inte göra något åt vädret i alla fall, så man får ta det med jämnmod. Det enda som är trist när det regnar dag ut och dag in är att det inte är så kul att vara utomhus.
  Önskar dig en fin januarivecka!
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑