Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Wintertime när hösten är som bäst

Söndag 25 oktober 2015

Så har vi ställt om klockan och skymningen kommer tidigt. Jag gillar denna tid på året innan höstlöven ännu inte fallit av.

I trädgården vilar ett lugn och lite småpyssel är trevligt. I helgen har jag satt en rhododendron ’Marcel Menard’

images

och ett vitt pampasgräs i gruset intill väggen.

Unknown

Vissa växter som får stå kvar i kruka har fått en isolerande bit av yoga matta runt krukan och juteväv ovanpå för syns skull och så får krukorna stå intill vägggen utan vatten i vinter.

ros

Ett zinkfat med mossa, gräs från blomsteraffären, ett ljus och sten fick bli Alla Helgon installation .

installation3

installationdag

ljusimorker

no1

nofrantrappan

installation2

 

Nu börjar äntligen kopparlönnen få färg mot solsidan…..

hostfarg1

kopparlonn2

Då är det HÖST!

Trevligt höstlov ni som har och förstås alla andra.

Luna

0

5 kommentarer

 1. Vilka fina arrangemang du gör! Finstämda, vackra och ”säsongsmatchade”.
  /Eva Linnea

 2. Marcel Menard är ett supersnyggt rhododendron, en av mina favoriter vid sidan några gula. Då tänker jag mest på blomningen, helt fantastiska färger. Det finns inte många andra i den här intensiva lila nyansen, i vart fall inte lika härdiga. Hoppas den får en bra start i form av mild vinter. Växtsättet får man se upp med, våga forma om den sticker iväg åt något håll. Inte de allra första åren, kanske, men längre fram.
  Pampagräs har jag alltid drömt om, men inte vågat. Jag har ganska skuggig på hösten, när solen går lågt, och det, i kombination med den lite sämre härdigheten har fått mig att tveka. Jag har faktiskt bara sett den fullvuxen i Skåne. Önskar dig lycka till med dina fynd, för egen del experimenterar jag med säckbuske….
  Kram
  Marta

  • lunasblogg

   28 oktober, 2015 at 09:46

   Marta! Pampasgräset är inte härdigt här -nej, -men detta är ett försök eftersom jag hade en torr och solig plats och så gav jag bara 50 kr för ett stort fint exemplar. Har satt en smal remsa liggunderlag runt halva plantan i jorden också. Kul att testa. Den pryder sin plats hela vintern.
   kram
   Luna

 3. Vackra arrangemang du har gjort, batteriljus är perfekt i dem.
  Önskar dig en bra vecka.
  Kram Kristina

 4. Så vackert du gjort! Och även om den där magiska söndagmorgonen är förbi så får jag den där härligt lyxiga känslan igen. När får man annars en hel timma? Brukar inte ställa om klockan utan vakna och tänka – ååå klockan är egentligen bara när jag tittar på den.

  Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑