Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Woops! jämförde statistiken när jag kollade mest lästa inlägg.

Onsdag 13 januari 2016

Jag är egentligen helt ointresserad av siffror och statistik överlag och är ingen tävlingsmänniska utan det jag gör gör jag för mig själv och är det någon som vill lyssna finns jag här. 2011 startade jag min blogg i liten skala . De sista åren efter pensioneringen har jag haft mer tid för bloggen än tidigare.

rosavitt

Vissa tider har jag  emellertid funderat på att dra ned hårt på nätverkstiden Stillasittande framför datorn är inte helt av godo, man hänger visserligen med vad som händer, men flödet tenderar hela tiden att bli för stort och övermäktigt. Det ser jag nu  när jag också  gått med i Facebook med min blogg. Där ville jag absolut inte vara tidigare, inte heller Instagram ( som jag fått frågor om) utan min ambition har varit att  förmedla texter om Trädgård, trädgårdsdesign och Feng Shui och någon gång lite privat för att få en ’body ’ om mitt liv. Men eftersom jag också har övergått till att skriva lite mer allmänt om Feng Shui och dess förutsägelser inför nya åren har jag förstått att fler vill ha tillgång till det. När jag nyligen kom ut med förutsägelser för Apans år läste över 400 personer den och läser den än. Det är bra för att vara nykomling på FB.

Den 22 mars 2015 hände det oväntade att Expressens Leva & Bo rankade min blogg som Nr 1 av tio av Sveriges bästa trädgårdsbloggar som inte får missas. Hur de tänkt där vet jag inte, jag är inte någon proffsfotograf, är ingen superexpert på odling, har inte ett stort utbud av rariteter, sår inte en massa fröer utan jag är mer en sådan som kan visa en person med ordinärt trädgårdsintresse  nya och enkla vinklar för balans och harmoni, att fånga ljuset i väderstrecken med lättskötta växter och material.

Uppmärksamheten hos Expressen bidrog dock med att jag har ökat mina visningsantal och besöksantal med 330 %. Det är inte många som skriver om Feng Shui gardening, ännu färre som jobbar  på arkitektnivå och kan se designproblemen  utifrån Feng Shui’ s nycklar. Detta kan vara orsaken till intresset. Följarantalet hos mig  stämmer dock dåligt med öppningarna. Kanske är min Word press sida svår att följa, jag vet inte. Har du synpunkter om detta, så säg till.

Även utomlands har intresset för min blogg ökat. USA, som hela tiden legat högt , ligger  på andra plats efter Sverige och har ökat drastiskt i besöksantal. På tredje plats kom Finland 2015.

Detta är vad som lästes mest 2015 och har legat högt hela tiden.

Nr 1:  ’Bästa marktäckarna i min trädgård’ från 2012-06 07    – Alla kategorier-

bild-kopia-8

Nr 2: ’Den vintergröna basen’ 2011-09-23   — också högt läsintresse de sista tre åren

bild-kopia-28

Nr 3: Om ’Luna Eks trädgårdsblogg’  se ovan( tydligen intressant läsning hela tiden hi, hi)

Nr 4: ’Din personliga Feng Shui i Fårets år 2015′

far

Detta var min tillbakablick för 2015.

Luna

 

0

14 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  13 januari, 2016 at 14:14

  Tack Luna! God fortsättning och Lycka till i skrivandet! Kram M&P 👍☃😀

  • lunasblogg

   13 januari, 2016 at 17:41

   Inget att tacka för men jag vet att ni läser och gillar min blogg frekvent, så tack ni kära förra grannar och God fortsättning!
   kram Luna,
   J hälsar också

 2. Ibland är det roligt med statistik. Och man vet inte riktigt varför vissa inlägg hamnar i topp. Tror att många (mig inkluderad) tycker det är roligt att läsa dina inlägg om Feng Shui. Hos mig är ett och samma inlägg i topp månad efter månad, år efter år. Jag lade ut det 2012 och det handlar om Laktosfri Tiramisu. Det är väl lustigt att en trädgårdsblogg har ett dessertrecept som mest lästa 😉

  Nu ska jag börja mentalt ställa in mig på att kasta ut julen. Ska börja plocka undan lite här och där innan resten åker ut i helgen.

  Ha en fortsatt skön dag!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   13 januari, 2016 at 17:59

   Bra statistik är väl det som får oss att fortsätta blogga,antar jag, även om det är för oss själva vi skriver. Fotandet av nuet är också bra på olika sätt, men med ett tema blir det ännu roligare.
   Så lustigt att ditt dessertrecept legat i topp sedan 2012. Du som har så mycket fina naturbilder och dagboksanteckningar från ditt odlande.
   Nu måste jag förstås kolla upp det där receptet…..jag är också laktosintolerant mot mjölkprodukter som inte är upphettade framförallt.
   Julen ja, började plocka bort alla tomtar och sånt på trettondagen men lät granen och ljusstakarna stå kvar för att det är så mörkt. I måndags skulle de bort,men då åkte vi på maginfluensa båda och då vet vi hur darrig man är efteråt, men imorgon så tänkte jag ta tag i det. Mår fortfarande inte helt bra,men bättre.
   Ha det bra i kylan.
   kram Luna

 3. Tror det är bra att sticka ut på något sätt och det gör din blogg på ett positivt sätt. Jag följer både via WP och via Bloglovin och det är inga problem.
  Visst är det intressant att se vad som läses mest. Inte minst för att följa upp det på bloggen. Sedan tror jag på bra rubriker. Söker man trädgårdsinfo vill i alla fall jag enkelt se vad inläggen handlar om.
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   13 januari, 2016 at 18:12

   Alla har sin personlighet. Det är väl det som är spänningen och som vi kan lära av. Bra att det inte är svårt att följa mig. Det finns olika sätt att göra det på, inte minst på Fb, men helst hade jag velat ha en ruta med de bloggare som följer mig på bild,men det går inte med Word press. Inte heller kan jag se vad bloggare som jag följer har skrivit och när ni lagt ut i min lista. Därför är det så bra att prenumerera på inlägg. Dina ser jag när du lagt ut.Går inte att missa.
   Som du säger är rubriken väldigt viktig.
   tack för dina åsikter.
   Kram Luna

 4. Jag är inte förvånad alls att du har många läsare. Fina bilder och substans precis vad jag uppskattar.
  Lycka till även i fortsättningen
  Anette

 5. Hmm… jag förstog nog inte riktigt frågan. Menar du att få öppnar inläggen i relation till antalet följare? Du skriver intressanta inlägg ur ett perspektiv som jag bara hittar hos dig. Du fokuserar på ämnen som intresserar mig: färg, form, struktur. Så ett välförtjänt ’grattis’ till dig och bloggen.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   15 januari, 2016 at 20:58

   Menar förstås att många läser men jag har inte så många som prenumererar eller kommenterar frekvent.Sedan finns det ju många sätt att följa. Själv har jag bokmärkt ett antal för att inte glömma.
   Tack så jättemycket för ditt beröm och intresse för min blogg, känns härligt!
   Kram och trevlig helg
   Luna

 6. Du har så mycket fint och inspirerande på din blogg, så jag är inte det minsta förvånad över din statistik! Varför du rankades högst på Expressens lista, tycker jag du svarade väldigt tydligt på själv 🙂

  WordPress är ju helt klart mycket bättre än andra bloggverktyg, men av någon anledning dominerar ju Blogger nästan totalt bland trädgårdsbloggare. Det är ju lätt att följa andra bloggare via Blogger och man har allt samlat på ett ställe, därför startade jag upp min blogg där. Men som verktyg tycker jag det egentligen är helt kass…

  Antar att du använder Google Analytics för din statistik? Jag är lite nördig när det kommer till sånt här får erkännas. Jobbar med webb, webbanalys mm och det smittar så klart över på den privata sidan också…

  Ha det gott!
  Kram Gunilla

  • lunasblogg

   15 januari, 2016 at 21:12

   Tack så jättemycket för berömmet. Jag är tvärtom inte alls nördig när det gäller data och dess verktyg utan gör som jag blir tillrådd. Själv är jag kass på all teknik egentligen. Jag har Word press Statistik som är gratis och är supernöjd med det.

   Ha en bra helg
   Luna

 7. Vad roligt att hitta en trädgårdsblogg med inriktning mot Feng Shui. Har bara hunnit läsa en del av dina inlägg än men ska fortsätta med de andra. De är verkligen intressanta och ger massor av inspiration och tankar att ta till sig. Har alltid varit intresserad av färger och hur de påverkar oss. Detsamma beträffande former och olika typer av material. Varför blir det så fel ibland när det andra gånger känns så bra. En växt eller en färg kan, tycker jag, påverka en hel plantering åt ena eller andra hållet. Har själv en liten blogg för att jag tycker det är roligt och en ganska stor trädgård som är ganska enkel och nog inte så imponerande i jämförelse med många andras men som ändå ger mig så mycket. Tycker om det vackra i såväl det stora som det lilla. Glad att jag hittade din blogg med massor av matnyttig och trevlig läsning.
  Grattis till din fina blogg! Anna-Karin

  • lunasblogg

   17 januari, 2016 at 22:19

   Vad glad jag blir att jag kan inspirera dig. Nu ska jag titta in mer hos dig också.
   Tack Anna-Karin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑